Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

27. 01. 2024. 14:24 >> 14:25
1

Martinović u Nujorku

“Znanje i iskustvo dijaspore značajni za razvoj Crne Gore”

Znanje i iskustvo crnogorske dijaspore su značajni za razvoj naše domovine, poručio je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

Martinović je otputovao u Njujork na Sajam turizma. On se tom prilikom sastao sa crnogorskom dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

"Došli smo da vam prenesemo poruku da će Crna Gora učiniti sve da vam olakša poslovanje na našem tržištu da optimalno zaokružite vaše investicije", kazao je Martinović.

Istakao je da su znanje i iskustvo dijaspore u zapadnom svijetu velika prednost za razvoj domovine.

"Danas u Crnoj Gori postoji nekoliko razvojnih stubova, a jedan od njih je turizam, što je u nadležnosti našeg Ministarstva", kazao je Martinović i napomenuo da je veliki dokaz posvećenosti Vlade Crne Gore formiranje Ministarstva sa nadležnošću razvoja Sjevera.

Kazao je da taj razvoj ne podrazumijeva samo turizma, već i poljoprivredu, energetiku i druge privredne grane gdje vidimo mogućnost saradnje, prilike za vaše kompanije i investicije.

Istakao je da Crna Gora ima veliku šansu i otvoren put ka Evropskoj uniji (EU) i pozvao sve da budu saradnici i partneri u razvoju vaše i naše Crne Gore.

U svom daljem obraćanju osvrnuo se i na istoriju odlaska crnogorskog naroda u SAD i apostrofirao značaj američke države, koja je kao prosperitetna i razvijena zemlja, otvorila vrata za naše ljude.

"Uprkos tome što su u potrazi za boljim životom otišli iz svoje matične zemlje, nijesu zaboravili svoje korjene i Crnu Goru. Zato ova Vlada sa poštovanjem i divljenjem prema svima vama izražava zahvalnost na vašem dosadašnjem trudu i želji da pomognete svojoj otadžbini", istakao je Martinović.

U zaključku je rekao da je dosta bilo ispraznih priča u prethodnom periodu i da će ova Vlada i Ministarstvo uvažavati samo rezultate.

Iz dijaspore su izrazili zahvalnost zbog dolaska ministra Martinovića i poručili da će nastaviti da Crnu Goru u SAD-u predstavljaju na najbolji mogući način. Vjeruju da će u novoj Vladi naći strateškog partnera i poručuju da treba da su u stalnom kontaktu, jer je to jedini način da se uvidi gdje su poslovne barijere i koji su prioritetni projekti za ulaganje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније