Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavio: I. P. ]

15. 04. 2019. 08:48 >> 08:48
2

CRNOGORSKA PARTIJA

Neutralni u odnosu na proteste u Srbiji

Crnogorska partija neutralna je u odnosu na aktuelne proteste, mitinge i skupove širom Srbije i njena odluka da li će ući, sa kim i u kojoj formi političkog saveza zavisiće isključivo od odnosa potencijalnih političkih partnera prema identitetskim pitanjima crnogorske zajednice, konkretno prema crnogorskom jeziku u opštini Vrbas, saopšteno je iz Crnogorske partije.

 

Predsjedništvo Crnogorske partije je na jučerašnjoj sjednici u Novom Sadu razmatralo stanje u partijskoj organizaciji, a razmatrali su i sveukupnu situaciju unutar crnogorske zajednice i aktuelnu političku situaciju u Republici Srbiji.

"Raspisani su partijski izbori i usvojene odluke o načinu izbora gradskog odbora u Novom Sadu i opštinskog odbora u Kuli. Aktivnosti CP u narednom periodu će biti u cilju pune implementacije zakonom garantovanih prava za crnogorsku zajednicu u Srbiji. Prioritet je prekid devetogodišnje diskriminacije Crnogoraca u Opštini Vrbas i uvođenje crnogorskog jezika u službenu upotrebu na teritoriju te lokalne samouprave imajući u vidu da su ispunjeni svi zakonom propisani uslovi", navode iz CP.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније