Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 01. 2016. 15:40 >> 18:42
10

UVREDE I ŠAMARI

Napadnut Stevan Milivojević

Dvojica nepoznatih mladića danas su u blizini Pošte Crne Gore, kod glavne željezničke stanice, napali i nekoliko puta udarili u lice, izvršnog direktora NVO “LGBT Forum Progres” Stevana Milivojevića, koji je i član vladinog Savjeta za zaštitu od diskriminacije.

Kako je saopšteno iz LGBT Foruma progres dvojica mladića su Milivojeviću, pošto je izašao iz pošte, uputili više pogrdnih i uvredljivih riječi, a potom mu rekli da je to njihov kraj.

"Milivojević ih je pozvao da ga ostave na miru i kazao da nema potrebe za incidentom. Viši mladić ga je vrijeđao, Milivojević je pokušao da se otrgne i ubrza hod, ali ga je drugi mladić stisnutom pesnicom udario dva puta u lice. Nakon toga su obojica pobjegli", navodi se u saopštenju.

Incident je prijavljen policiji. Milivojević je, između ostalog, u svojoj prijavi naveo i da vjeruje da je, kao i ranije, motiv napada aktivizam na polju ljudskih prava i njegova seksualna orjentacija.

"Duži period, što se tiče napada, bio je stabilan i nisam se osjećao ugroženim, na bilo koji način. Juče, radeći na istraživačkoj knjizi, pripremio sam i pustio u medije saopštenje kojim sam podsjetio na slučaj iz 2013. godine. Danas sam aktivno radio na tome kako bi utvrdio da li je policija protivzakonito primjenjivala ovlašćena prema N.Š, novinaru RTCG, ukoliko je pogrešno podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv njega. Tim povodom sam ostvario komunikaciju sa CB Podgorica i posjetio Sud za prekršaje. Nakon toga uputio sam se u poštu kako bih preuzeo pristiglu službenu pošiljku. Tada se i desio napad. Treba provjeriti, pri čemu nikog ne optužujem, da li napad eventualno ima veze sa tim saopštenjem i današnjim tekstom iz medija", poručio je Ivanović.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније