Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

11. 02. 2016. 14:32 >> 14:17
4

MEDOJEVIĆ SMATRA

"Katnićeva izjava potvrda da nema pravne države"

Izjava specijalnog državnog tužioca, Milivoja Katnića da se protiv njega vodi specijalni rat najbolja je potvrda da su institucije sistema razorene i da je pravna država obesmišljena, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević.

U reagovanju na izjavu Katnića koji je kazao da vjeruje da se protiv Specijalnog tužilaštva i njega vodi specijalni rat od onih koji treba da budu krivično gonjeni, Medojević je rekao da je je “vapaj“ Katnića najbolja potvrda stavova Demokratskog fronta.

„Potvrda da je dugogodišnja kohabitacija vrha režima, korupiranih struktura u službama bezbjednosti i režimskih tajkuna i mafije, razorila sve institucije sistema i obesmislila pravnu državu“, ocijenio je Medojević.

Prema njegovim riječima, Katnić je javno prozvao Vladu i vrh policije da vode specijlani rat protiv njega po nalogu nekih režimskih moćnika involviranih u kriminal i korupciju.

„Izjava Katnića predstavlja sahranu pravne države i crveni alarm za uzbunu za sve političke i društvene strukture, istinske patriote koji i žele da Crna Gora postane normalna, demokratska i zdrava pravna država“, kazao je Medojević.

Medojević je poručio da ta izjava predstavlja i jasnu poruku Pozitivnoj Crnoj Gori da je glasanje za povjerenje Vladi glas za stabilnost bolesnog stanja i da to nije interes naroda i države.

„Posle ove hrabre i istinite izjave Katnića, opozicija bi odmah morala da napusti parlamentarni dijalog sa Vladom koju predstvljaju upravo oni koji vode specijalni rat protiv specijalanog tužioca za organizovani kriminal i korupciju“, poručio je Medojević.

On smatra da svako od lidera opozicije ko prihvati da bude potpredsjednik ili ministar premijera Mila Đukanovića svjesno prihvata ličnu i političku kompromitaciju i preuzima odgovornost za, kako je naveo, rasulo i propast države.

„To će biti istorijski čin veleizdaje države i slobodnih i hrabrih građana Crne Gore koji traže slobodu i demokratiju“, smatra on.

Medojević je kazao da je problem organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori politički fenomen i Vlada i Demokratska partije socijalista (DPS) su, kako smatra, izvor tog problema.

„Sa njima se ne može i ne smije voditi dijalog o bilo kakvom povjerenju“, saopštio je on.

Medojević je naveo da je DF zbog dubokog nepovjerenja i poznavajući pravu prirodu sistema koji je DPS izgradio za ovih 27 godina, otpočeo sa protestima koji treba da dovedu do pada aktuelne i formiranja prelazne vlade.

Izjava Katnića potvrđuje da su, kako je naveo Medojević, nužne korjenite, temeljne, sistemske i suštinske promjene.

„Politika protesta i borbe za prelaznu vladu jedini je ispravan put ka ozdravljenju nacije i države, a Vlada Đukanovića je središte ključnih politčkih i državnih problema“, zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније