Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

A.B. [ Portal RTCG ]

26. 04. 2024. 10:21 >> 10:53
Čitaj mi:

ŠLJIVANČANIN U EMISIJI "LINK"

Sezona počela, neki hoteli popunjeni i do 80 odsto

Turistička sezona u Crnoj Gori uveliko je počela, a neki hoteli popunjeni su i do 80 odsto, saopštila je v.d. generalne direktorice Direktorata za razvoj turizma Svetlana Šljivančanin.

Gostujući u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore, Šljivančanin je kazala da u Crnoj Gori ima gostiju i da je buking hotela odličan.

"Agencije su već zaključile ugovore sa stranim agencijama, pa su turistički aranžmani uveliko počeli", istakla je Šljivančanin.

Prema njenim riječima, nadležni resor se suočio i ove godine sa brojnim problemima, a pojedini se ponavljaju iz godine i godinu.

"Tu su prije svega radovi na saobraćajnoj infrastrukturi. Ti radovi još traju i gužve nećemo moći izbjeći. Resor saobraćaja mora povesti računa da se radovi na vrijeme završe, kako bi naši gosti bili zadovoljni i kako se ne bi zadržavali na putevima. Neke probleme nismo uspjeli da ih riješimo, ali zajedničkim naporima uspjećemo da ih makar svedemo na minimum i da pružimo kvalitet više", dodala je ona. 

Šljivančanin, ipak, tvrdi da resor ne može uticati na kreiranje cjenovnih politika. 

"Ipak, mora se povesti računa kako će one uticati na platežnu moć naših gostiju", dodao je on. 

Šljivančanin se osvrnula i na veliki procenat sive ekonomije u oblasti privatnog smještaja.

"To nam je veliki izazov, a i komunalni red. Takođe, moramo pospješiti da se na sjeveru poboljša turistička ponuda i da se i taj dio naše zemlje valorizuje", zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније