Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 03. 2016. 22:37 >> 22:22

PRILIKA ZA STUDENTE

Sajam sezonskih poslova u ponedjeljak

Deveti sajam sezonskog zapošljavanja u turizmu "Summer Job 2016" biće otvoren u ponedjeljak, 28. marta, u 10 sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Sajam će otvoriti  ministar prosvjete, Predrag Bošković i dekanica Ekonomskog fakulteta, Ana Lalević-Filipović.

Organizator sajma je Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Studentskom organizacijom „Turist“ iz Kotora i Savezom studenata Ekonomskog fakulteta, a uz podršku Univerziteta Crne Gore.

Sajam će takođe biti održan u Kotoru, 30. marta, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, a studenti sa sjevera će imati priliku da posjete Sajam u Bijelom Polju, koji će se održati 1. aprila na Ekonomskom fakultetu.

U svim gradovima Sajam će se održavati od 10 do 16 sati.

Pavićević: Sajam doprinos smanjenju nezaposlenosti mladih 

Nezaposlenost mladih jedan je od ključnih problema u Crnoj Gori, čijem prevazilaženju može doprinijeti projekat poput Sajma sezonskih poslova „Summer job 2016“, ocijenio je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta (UCG), Miloš Pavićević. 

„Poslodavci će imati priliku za izbor velikog broj radnika, jer je interesovanje na velikom nivou. Na dobitku su i poslodavci i mladi ljudi“, rekao je Pavićević. 

On je naveo da ove godine očekuju veće interesovanje i ponudu radnih mjesta. 

„Očekujemo da će se na sajmovima pojaviti oko 60 renomiranih kompanija, kao što su hotelski lanci, restorani, osiguravajuća društva i druga preduzeća“ kazao je Pavićević.

On očekuje da će manifestacija okupiti oko deset hiljada posjetilaca i više od 500 onih koji su posao našli preko Sajma.

„U cilju obezbjeđenja što bolje posjete ovogodišnjim sajmovima organizovan je besplatan prevoz iz svih crnogorskih opština, što će takođe doprinijeti kvalitetu projekta“, rekao je Pavićević .

Direktorica Direktorata za tržište rada i zapošljavanje, Edina Dešić, kazala je da Ministarstvo rada i socijalnog staranja u potpunosti podražava projekat, kako bi doprinijeli smanjenju nezaposlenosti, posebno visokoškolaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније