Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2016. 11:38 >> 11:21
9

ČESTITALI JUBILEJ

Sportisti promoteri proslave decenije nezavisnosti

Crnogorski sportisti Bojana Popović, Katarina Bulatović, Srđan Mrvaljević, i najbolji svjetski rukometni trener Dragan Adžić promoteri su proslave decenije nezavisnosti koju 21. maja, na Dvorskom trgu na Cetinju, organizuje Crnogorska kulturna mreža (CKM) održati, saopšteno je iz te organizacije.

"Potrudili smo se da kampanja bude drugačija od svih dosadašnjih, kao i da proslava u našoj organizaciji ne bude predstavljena kao pandam onoj koju Vlada organizuje, jer 21. maj treba da bude praznik zajedništva i pomirenja svih građana bez obzira kako su glasali 21. maja 2006. godine. Očekujemo da će naši sportisti doprinijeti da se kod građana, a naročito kod mladih podigne svijest o značaju 21. maja i jubileja koji naša država obilježava", navodi se u saopštenju CKM-a.

Iz te organizacije navode da će kampanju voditi po obrazovnim ustanovama, kako bi "preko sportista koji su najbolji brenovi Crne Gore zainteresovali što veći broj mladih da 21. maja dođu na Cetinje da svi zajedno bez obzira na vjeru i naciju proslave jubilej koji njihova domovina obilježava".

"Dio kampanje biti sproveden i u dijaspori, sa posebnim osvrtom na Srbiju", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније