Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.M.Lj.

22. 09. 2016. 11:50 >> 11:30

U DELTI

U subotu Dan Sunca

Jubilarno deseto izdanje popularne dječije manifestacije Dan Sunca biće održano u subotu, 24. septembra, u podgoričkom šoping molu Delta City.

 

Organizator, agencija Memento marketing i komunikacije najavljuje  bogat i raznovrstan cjelodnevni program, pa će mališani imati priliku da od 10 do 20:30 uživaju u kreativno-edukativnim radionicama, sportskim aktivnostima, kreativnom i šarenom kutku, Sunčanoj puzijadi, muzičkim i plesnim nastupima i velikoj rođendanskoj žurci.

“Prijepodnevni dio programa i ovog puta obilježiće aktivnosti edukativnog i sportskog karaktera. Na parkingu ispred Zare mališani će od 10 do 13 sati imati priliku da učestvuju u čak 11 kreativno-edukativnih radionica: Dječiji problemi imaju rješenje, Pikorez reže savršen sendvič-Piko ABC kreativna kuhinjica, Ozi Ozon, Upoznajmo Podgoricu, Tragajmo za magijom zajedno, Kuvajmo pravo, hranimo se zdravo, Veliki saobraćajni čas, Nacrtaj, oboji i vjernog druga usvoji, Životinjsko carstvo Crne Gore, Sladoličanstvena Ledo crtaonica i Radoznalci”, saopštili su organizatori.

Tokom radionica sa mališanima će raditi predstavnici nevladinih organizacija Djeca prije svega, Ekološki pokret Ozon, udruženje Roditelji, Alfa Centar, Ruka-Šapi, Crnogorsko društvo ekologa, zatim kuvar i nutricionista Žarko Vučinić, dječiji animator Žarko Žabac i članovi edukativnog centra Phaedrus.

“Od 13 sati na programu su sportske aktivnosti u toku kojih će svoje vještine pokazati članovi gimnastičarskog kluba Enigma, fudbalskog kluba Calcio, ženskog rukomentog kluba Podgorica 2013 i škole tenisa Vaso Tomović. Mališani koji budu željeli da se oprobaju u ovim sportovima moći će to da urade takođe na parkingu ispred Zare sve do 15 sati”, navodi se u saopštenju.

 

U centralnom atrijumu Delte od 10:30 sati kreće deveto izdanje najpopularnijeg crnogorskog takmičenja za najmlađe, Sunčana Babylino puzijada.

“I ovog puta 90 beba će se takmičiti na stazi dugoj 3 metra. Aktuelni rekord puzijade je 4 sekunde i 22 stotinke, a njegov vlasnik je Nikola Vidić koji ga je postavio tokom zimskog izdanja manifestacije Dan Sunca, u januaru ove godine. Takmičenje se odvija po grupama pa će 8 trka sa po 6 takmičara biti održano u prijepodnevnom terminu, a 7 trka u poslijepodnevnom terminu, od 17:30h. Svi učesnici puzijade dobiće poklone koje je pripremio Klikovac d.o.o. kao i diplome i zahvalnice za učešće od organizatora”, saopštili su organizatori.

U centralnom atrijumu Delte mališani će imati priliku da uživaju u kreativnom kutku u kojem će u prijepodnevnom dijelu manifestacije, od 10 do 14 sati, boraviti Face painting vila od Bjelopavlića, a od 17 sati u kutak stiže vesela družina Animatori Zabavljatori.

“U atrijumu će u terminu od 12 sati nastupiti i specijalni gosti manifestacije, mališani iz privatnih predškolskih ustanova Svetionik iz Bara, Vini Pu iz Budve, Osmijeh iz Kotora i Mali princ i Pinokio Artić iz Podgorice. Šareni Angie&Me kutak će takođe krasiti centralni atrijum Delte, a mališani će imati priliku i da učestvuju i igri Budi dijete uz Imlek i to u dva termina, od 10 do 15 sati i od 17 do 20:30 sati”, navodi se u saopštenju.

Ove godine na Danu Sunca biće organizovana i edukativna ZOO Marketova radionica u okviru koje će, od 17 sati, mališani od stručnih lica moći da čuju savjete kako da na najbolji način brinu o svojim kućnim ljubimcima.

U zabavnom dijelu programa manifestacije nastupiće učenici odjeljenja peto četiri osnovne škole „Blažo Jokov Orlandić“ iz Bara koji na manifestaciju dolaze sa svojom učiteljicom Snežanom Turković, kao i kulturni centar Bjuti koji će se publici predstaviti sa svojim plesnim koreografijama, a na kraju programa organizatori i Žarko Žabac prirediće veliku rođendansku žurku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније