Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila R.B.

28. 09. 2016. 18:56 >> 18:35

SA BEČKOG UNIVERZITETA

Prva strana studentkinja na praksi u NPCG

Studentkinja Univerziteta u Beču Anna Schreinlechner prva je strana studentkinja koja je odradila praksu u Javnom preduzeću za nacionalne parkove Crne Gore, u okviru Erasmus programa. Schreinlechner studira na Odsjeku za geografiju i regionalna istraživanja, a tokom jednomjesečne prakse boravila je u Nacionalnim parkovima Durmitor i Lovćen.

“Stažiranje u nacionalnim parkovima je zaista bilo divno iskustvo. Dobila sam dosta informacija o nacionalnim parkovima i imala mogućnost da prikupim materijal za svoje studije, ali i da sama istražujem prirodu i njene različitosti. Upoznala sam veoma ljubazne i fine ljude, koji su uvijek bili spremni za davanje savjeta kako bi moj boravak bio što ugodnij. Posebno zahvaljujem svima što ste mi pružili ruku pomoći i pustili me da budem dio osoblja tokom mog stažiranja. Definitivno ću se vratiti u Crnu Goru da saznam više o nacionalnim parkovima ove zemlje”, napisala je u svom izvještaju studentkinja. 

Pored brojnih pozitivnih strana na koje je naišla tokom boravka u nacionalnim parkovima, Schreinlechner je kao jedan od problema navela upravljanje otpadom. Kako je primijetila, posjetioci nacionalnih parkova, ali i sami žitelji, moraju imati više svijesti o značaju zaštićenih prostora u Crnoj Gori. 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније