Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ M.R. ]

05. 02. 2024. 12:13 >> 13:02
2

martinović

"Zaštitićemo zaposlene i pronaći "krtice" u Nacionalnim parkovima"

Direktor Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Vladimir Martinović poručio je da će NPCG preduzeti sve mjere kako bi zaštitili svoje zaposlene. On je na konferenciji za medije kazao da će od tužilaštva tražiti pomoć u pronalaženju “krtica” u njihovim redovima i na taj način sankcionisati praksu koja se sprovodila u prethodnom periodu. Šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić kaže da ga je tokom napada na Skadarskom jezeru spasilo to što je imao šest slojeva garderobe na sebi i da će protiv sveštenika koji se, kako tvrdi, priključio napadu, podnijeti tužbu.

Naime, prije dvije večeri su na Skadarskom jezeru napadnuti su šef Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero Vuk Saičić i njegov kolega Marko Gluščević, nakon što su pokušali da spriječe krivolovce u izvršenju krivičnog djela.

Martinović je istakao da ovo nije prvi put da su nadzornici NP napadnuti. 

“Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore neće posustati, već će u budućnosti snažno djelovati, preduzimajući sve potrebne mjere kako bi prije svega zaštitili svoje zaposlene i obranili prirodna bogatstva koja su nam povjerena na čuvanje”, kazao je on. 

Nastojaće da unaprijede materijalno-tehnička sredstva kako bi zaposleni koji obavljaju svoj posao časno, odgovorno, pošteno i humano mogli da rade u boljim uslovima. 

“Iniciraćemo jačanje službenih kapaciteta pripadnika službe zaštite i očekujemo punu podršku države i nadležnih institucija”, poručio je on.

Istakao je da je neophodno ulaganje u kadar, ne samo u službi zaštite Skadarskog jezera, već u svim službama zaštite u svim parkovima, kako bi se ovaj problem riješio.

 “Ne bežimo ni od odgovornosti za zaposlene, zbog čega ćemo od tužilaštva tražiti pomoć u pronalaženju “krtica” u našim redovima i na taj način sankcionisati praksu koja se sprovodila u prethodnom periodu”, poručio je Martinović.

Iskoristio je priliku da obavijesti cjelokupnu crnogorsku javnost da milioni sa računa nacionalnih parkova Crne Gore nisu presušili.

“I da još jednom istaknem da preduzeće nije u finansijskoj krizi", zaključio je on i dodao da se sve na vrijeme izmiruje. 

Saičić: Ovo nije napad na crkvu, nego slučaj protiv pojedinca

Vuk Saićić je kazao da su lovočuvari napadnuti iako su bili "goloruki". Istakao je da ga je zaštitilo više slojeva odjeće

Saičić je kazao da time što su izjavili da je jedno svešteno lice pomoglo krivolovcima nijesu napadali crkvu, već pošteno radili svoj posao. Naglasio je da su on i kolega spremni da idu na poligraf.  Istakao je da se nijesu obraćali Mitropoliji, već su pustili da nadležni rade svoj posao. 

 

"O meni sve govori to što sam sa kolegama svu zaplijenjenu ribu donirao narodnim kuhinjama, hramu i opštinama. Želim da naglasim, da ovo nije slučaj protiv crkve, već protiv pojedinca koji se našao te noći. Nema selektivnog postupanja kada smo mi u pitanju. O tome govore rezultati i papiri", kazao je Saičić.

Kazao je da je zbog optužbi porodice Prenkić radio testiranje na psihoaktivne supstance te da je i taj nalaz bio negativan. Zbog lažnih optužbi, podnijeće, kako kaže krivične prijave. 

Saičić je kazao da njegov telefon koji je navodno, svešteno lice bacilo, nije pronađen.  Saopštuio je da je monah Filip Klikovac u rodbinskim vezama sa jednim od uhapšenih - Vojinom Prenkićem, te da će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu. 

“Lovočuvarima su potrebna sredstav prinude. O tome godinama govorimo. Sad je pravi trenutak da se to i ispuni”, kazao je on i dodao da je vrijeme da se još stručnajka zaposli u NPCG. 

Martinović je kazao da su plate radnicima u NPCG opravdano povećane i poručio da će učiniti sve da im poboljša uslove. 

Zbog sumnje da su napali lovočuvare, juče su uhapšeni Vojin Prenkić (31) i Dušan Klikovac (42).

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније