Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

16. 01. 2017. 12:32 >> 12:08
14

DIREKTOR SMATRA

Medresa dokaz afirmativne politike

Medresa u Tuzima dokaz je da su muslimani bitan segment u formiranju identiteta savremene Crne Gore, ocijenio je direktor te ustanove, Fuad Čekić.


On je rekao da se kroz Medresu ogleda odnos države prema manjinskim narodima, što je jedan od razloga zašto je ona tako važna.

"Prisustvo Medrese u Crnoj Gori je znatno promijenilo odnos zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom prema državi Crnoj Gori", kazao je Čekić agenciji Mina.

Prema njegovim riječima, škola je dokaz da vladajuća struktura vodi afirmativnu politiku prema muslimanskim manjinama.

"S druge strane, škola je dokaz da su muslimani bitan segment u formiranju identiteta savremene Crne Gore", smatra Čekić.

On je ocijenio da je razumijevanje Vlade za takav koncept školovanja u Crnoj Gori pohvalan.

"Dokaz te priče je prisustvo premijera i ministra obrazovanja na akademijama naših svršenika, kao i prisustvo predsjednika države na ceremoniji otvaranja škole", dodaje Čekić.

On je rekao da je 2014. godine Nacionalni savjet izdao saglasnost na plan i program rada Medrese.

"Od tada naši učenici, bez ikakvih problema, mogu nastaviti studije na visokoobrazovnim ustanovama u Crnoj Gori", kazao je Čekić.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније