Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2017. 23:29 >> 23:05

U PODGORICI

Manifestacija Monte vino u martu

Internacionalni salon vina Monte Vino 2017, koji i ove godine organizuje Nacionalno udruženje somelijera Crne Gore, održaće se 17. i 18. marta u hotelu Hilton Podgorica.

Internacionalni salon vina Monte Vino je, kako se dodaje, jedan od značajnijih regionalnih događaja posvećenih vinu i najznačajnija vinska manifestacija koja se organizuje u Crnoj Gori, i kao takav uvršten je u mapu regionalnih vinskih dešavanja.

"Salon se održava svake godine u martu, a konceptualno je podjeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije, poslovne susrete", rekli su organizatori.

Na Salonu se, uzimajući u obzir iskustva s prethodnih manifestacija, i dosadašnje rezervacije, očekuje više od 90 vinarskih kuća iz Crne Gore i regiona, a direktno ili posredstvom distributera na Salonu se predstave i vinarije svjetske reputacije.

"Ove godine će se prvi put na Monte Vinu 2017 predstaviti i 15 proizvođača vina iz različitih regija Italije", dodaje se u saopštenju.

Organizatori manifestacije su saopštili da je pokrovitelj događaja Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, a prijatelji manifestacije su Glavni grad Podgorica, Vinska akademija Crne Gore i Generali osiguranje Montenegro.

"Prema planiranom programu, Monte Vino 2017 će otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutin Simović", navodi se u saopštenju.

Organizatori su naveli da su, kako se iz godine u godinu manifestacija širila i postajala sve značajnija u vinskim krugovima, tako su se i zahtjevi samih posjetilaca, a i izlagača povećavali, se preselili u jedan mnogo luksuzniji prostor, koji će svima dati novi ugođaj.

"Izlagači će moći svoje proizvode da predstave na kvalitetniji i moderniji način, a sami posjetioci će uživati u vinu svim svojim čulima. Ovogodišnji Salon vina organizujemo u luksuznom prostoru novootvorenog hotela Hilton - Kristalnoj dvorani, gdje ćemo omogućiti jedinstven doživljaj kako samog događaja tako i grada domaćina Monte Vina 2017, Podgorice", precizira se u saopštenju.

Na manifestacijia će, kako je najavljeno, biti održano nekoliko stručnih radionica sa izuzetno kvalitetnim predavačima.

"Karte za dvodnevnu manifestaciju Internacionalni salon vina Monte Vino 2017 biće u prodaji od 20. februara u objektima Gradske knjižare u Podgorici", zaključuje u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније