Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

18. 07. 2017. 08:54 >> 08:25

BIJESNE POŽARI

Ovako je tokom noći bilo u Tivtu

Slike požara koji danima bukte u nekoliko gradova na primorju obišle su region. Najkritičnije je na području Tivta.

 

Požari su bili aktivni i tokom noći.

Vatrogasci su se s vatrenom stihijom borili u naseljima Luštica i Bigova.

Podsjećamo, Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) je preko Mehanizma civilne zaštite Evropske unije uputilo zahtjev za međunarodnu pomoć u gašenju požara.

Inače, oko 150 vatrogasaca dežuralo je tokom noći u više tivatskih naselja, boreći sa vatrenom stihijom u ovom gradu. U pomoć im je priteklo i 30 vojnika Vojske Crne Gore, a takođe, pomoć je pružao i veliki broj građana.

U gašenju požara učestvuju sve vatrogasne ekipe, koje su potpomognute vatrogascima iz ostalih gradova Crne Gore. Iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a saopšteno je da je veoma kritično na tom području i ako vjetar nastavi da duva ovim tempom, vatra će ubrzo doći do kuća.

U Tivtu je u nekoliko naselja tokom jučerašnjeg dana evakuisano više stotina mještana.

Osim u Tivtu, požari su tokom jučerašnjeg dana i sinoć bili aktivni i na području Cetinja, Herceg Novog i Podgorice. U glavnom gradu kasno sinoć požari su izbili kod tehničkih fakulteta i Tološke šume, ali su brzo lokalizovani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније