Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina; Objavio: I. P. ]

21. 07. 2017. 13:56   >>  13:28 5

VOJVODIĆ APELUJE

KCCG da pokaže odgovornost

Rektorka Univerziteta Crne Gore (UCG), Radmila Vojvodić, apelovala je na Klinički centar Crne Gore (KCCG) da partnerskim odnosom pokažu visoku odgovornost za profesionalne standarde i najviši stepen odgovornosti u sticanju kredibilnih znanja i međunarodno priznate diplome.


Menadžment KCCG-a je u čevrtak saopštio da će nastaviti da podržava studente u edukaciji, navodeći da dosad nijesu imali primjedbe na rad studenata i diplomiranih medicinskih sestara sa Visoke medicinske škole u Beranama, zaposlenih u KCCG.

"Na oglašavanje Kliničkog centra pitamo se je li ovo podrška Medicinskom fakultetu i jedinstvenoj odluci 72 člana njegovog Vijeća koje je donijelo jedinstvenu odluku da realizuje akreditovani program Visoko medicinske škole u Podgorici“, navodi se u reagovanju Vojvodić, koja je i predsjednica Senata UCG.

Ona je kazala da je KCCG nastavna baza Medicinskog fakulteta UCG-a i najsnažniji faktor unapređenja kvaliteta znanja i kompetencija studenata medicine, stomatologije i farmacije, kao i školovanja medicinskih sestara i specifične obuke u oblasti medicinskog sestrinstva,

"Apelujemo na Klinički centar da partnerskim odnosom pokažemo visoku odgovornost za profesionalne standarde i najviši stepen odgovornosti u sticanju kredibilnih znanja i međunarodno priznate diplome“, poručila je Vojvodić.

Kako je rekla, bez KCCG-a Medicinski fakultet ne može biti to što treba da bude, niti se Klinički centar bez Medicinskog fakulteta tako može zvati. 

"Zato tražimo nepodijeljenu podršku i zaštitu da evropske standarde s kojima igra u medicinskoj profesiji jeste igra sa ljudskim životima, stanu uz rame Medicinskog fakulteta, kao i Nacionalnog udruženja medicinskih sestara i babica Crne Gore, kao i Evropske i Svjetske asocijacije medicinskih sestara koji su nam uputili nepodijeljenu podršku da se akreditovani, dakle međunarodno verifikovani studijski program Visoka medicinska škola realizuje u Podgorici i shodno tome vrši upis studenata“, navela je Vojvodić.

Političkim pritiscima i oktroisanim odlukama ne smije se, prema njenim riječima, dopustiti miješanje u ono što su neprikosnoveni standardi struke, principi Hipokratove zakletve, kao i autonomija u obrazovanju koja je, od kada je na ovom svijetu univerziteta, branjena od bilo koje instance moći, pa makar to bile i vlade kao osnivači. 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније