Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

21. 07. 2017. 18:27 >> 18:01

DRUGI UPISNI ROK

Mjesta za 673 kandidata, bez konkursa za VMŠ

Univerzitet Crne Gore (UCG) objavio je danas drugi konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu, navodeći da će u drugom upisnom roku biti mjesta za 673 kandidata. Međutim ni u ovom upisnom roku nije predviđen upis brucoša na Visoku medicinsku školu.

Iz UCG podsjećaju da se u prvom upisnom roku na reformisane studijske programe Univerziteta upisalo se 2.813 brucoša.

„Drugi upisni rok, kako je već najavljeno, biće organizovan od 28. avgusta, kada se podnose prijave na konkurs“, kaže se u saopštenju.

Testovi iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa za kandidate koji nijesu imali maturski, odnosno stručni ispit koji se polaže eksterno, i dopunski ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, polažu se prema rasporedu koji će biti istaknut na oglasnim tablama univerzitetskih jedinica, u periodu od 29. do 30. avgusta. godine.

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja izvršiće se zaključno sa 1. septembrom.

Ni ovog puta nije predviđen upis brucoša na Visoku medicinsku školu (VMŠ) u Beranama, oko koje se u posljednje vrijeme spore Vlada i državni Univerzitet.

Iz Uprave za inspekcijske poslove ranije su naveli da je UCG raspisao neregularan konkurs, bez VMŠ, jer je Vlada, kao osnivač, dala posljednju riječ.

Mediji su danas prenijeli da će Prosvjetna inspekcija prekršajno i novačno kazniti UCG i rektorku Radmila Vojvodić ukoliko se do utorka ne raspiše konkurs za upis brucoša na VMŠ.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније