Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

19. 08. 2017. 12:49 >> 12:20
1

UPRAVNI ODBOR SAOPŠTIO

"Odlučeno na osnovu zakona i ovlašćenja"

Upravni odbor (UO) Univerziteta Crne Gore (UCG) je odluku o rapisivanju konkursa za upis studenata na Visoku medicinsku školu (VMŠ) u Beranama donio na osnovu zakonskih normi i ovlašćenja, saopšteno je iz tog tiejela.

Podsjeća se da je UO, na sjednici koja je održana u petak, donio odluku da se raspiše konkurs za upis na prvu godinu studija na primijenjeni studijski program VMŠ, Berane na Medicinskom fakultetu.

Pojašnjava se da je odluka o upisu na VMŠ donijeta s obzirom na to da je ta visokoškolska ustanova dobila akreditaciju Savjeta za visoko obrazovanje u maju ove godine.

U odluci UO se navodi da je Ministarstvo prosvjete donijelo rješenje 3. jula ove godine kojim se utvrđuje upis 70 studenata u prvu godinu studija za osnovni primijenjeni studijski program VMŠ.

„Vlada Crne Gore je donijla zaključak 8. juna ove godine kojim nije saglasna sa odlukom UO UCG o promjeni sjedišta studijskog programa primijenjenih studija na Medicinkom fakultetu - VMŠ sa sjedištem u Beranama", navodi se u Odluci.

Vlada je, podsjeća se, donijela zaključak 6. jula ove godine kojim se utvrđje broj studenta za upis u prvu godinu osovnih studja UCG za studijsku 2017/2018 koji se finansiraju iz budžeta Crne Gore, s tim da se vrše izmjene za Medicinski fakultet u dijelu VMŠ u koloni broj studenata dodaje se 70 i dala saglasnost na konkurs.

Podsjeća se da je UO UCG donio odluku 7. jula ove godine kojom je utvrdio tekst konkursa za upis studenata na prvu godinu osnovnih studija za studijsku 2017/2018 godnu za upis studenata u prvom roku.

Navodi se da je Uprava za inspekcijske poslove 12. jula donijela rješenje kojim se naređuje UCG da otkloni nepravilnosti učinjene u postupku raspisivanja konkursa za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija na UCG za studijsku 2017/2018 na način što će raspisati konkurs za upis 70 studenata u prvu godinu studija na VMŠ u Beranama.

„Članovi UO – predstavnici osnivači zastražili su dopisom od 21. jula ove godine hitno održavanje sjednice UO radi rješavanja aktuelnog problema u vezi sa upisom studenta na prvu godinu osnovnih studija na osnovni studijski program VMŠ u Beranama za studijsku 2017/2018 godnu i Odlukom Vlade od 6. jula o upisu studenata", piše u Odluci UO.

Dodaje se da je Studentski parlament UCG dostavio UO Odluku Skupštine tog tijela 4. avgusta koja je usvojila predloge koji se odnose na status i upis brucoša na Medicinski fakultet VMŠ sa sjedištem u Beranama.

„UO je saglasno ovlašćenjima i zakonskim normama odlučio kao u depozitivu ove odluke. Saglasno Zakonu, Statutu,i drugim opštima aktima UCG Medicinski fakultet je nadležan za realizaciju praktične i teorijske nastave na studijskom programu VMŠ“, kaže se u saopštenju UO.

Dodaje se da je to tijelo donijelo, na predlog rektora, odluku kojom se utvrđuje zahtjev za budžetkim sredstvima UCG u iznosu od 22,28 milion eura.

U odluci UO se navodi da se zahtjev dostavlja ministarstvima prosvjete i finansija u propisanoj proceduri, a da odlika stupa na snagu danom donošenja

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније