Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 09. 2017. 23:06 >> 22:42
1

DOLAZAK TIJELA SV. LEOPOLDA

Novi će spremno dočekati velikog sveca

Herceg Novi će spremno dočekati dolazak tijela Svetog Leopolda u rodni grad i aktivnosti na pripremi tog događaja teku planiranom dinamikom, potvrđeno je danas na drugom sastanku organizacionog odbora koji je formirala lokalna uprava, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

"Na sastanku je konstatovano da su gradske službe i preduzeća preuzeli zadatke i počeli sa pripremama. Definisani su preostali detalji u vezi sa organizacijom, a sve kako bismo se 15. i 16. septembra pokazali kao dobri domaćini", navodi se u saopštenju.

Iz Opštine Herceg Novi su kazali da će se "Komunalno stambeno", "Čistoća" i Javna ustanova kulture "Herceg Fest" zajednički postarati da park bivšeg hotela "Boka" gdje će tijelo biti izloženo bude u potpunosti pripremljen, kao i cijeli grad.

Kako se navodi, privremena ambulanta će biti stacionirana u prostorijama dvorane "Park", a u blizini i vozilo Vatrogasne jedinice Službe zaštite i spasavanja.

"Uprava policije i Služba komunalne policije uradiće bezbjednosnu procjenu, non-stop nadzirati događaj i obezbijediti pratnju povorci od ulaska do momenta kada napuste državu, posebno imajući u vidu da se može očekivati dolazak više hiljada ljudi iz zemlje i regiona. Veliki broj volontera usmjeravaće posjetioce i informisati ih, a radi lakšeg snalaženja onih koji u naš grad dolaze biće dijeljeni info-flajeri na graničnim prelazima i trajektu Kamenari –Lepetane", naveli su iz hercgnovske Opštine.

Dodaje se da su članovi organizacionog odbora još jednom potvrdili da je zajednički interes da ovaj veliki događaj protekne u najboljem redu, te izrazili spremnost da tome maksimalno doprinesu.

Podsjećaju da, prema planiranom programu, tijelo Sv Leopolda u Herceg Novi dolazi 15. septembra oko 13 sati. Tada će u parku "Boke" biti upriličena Liturgija dočeka (Služba riječi), a potom tijelo ostaje izloženo štovanju vjernika do ponoći. U 18 sati slavi se pjevana večernja, a u 19.30 sati je bdjenje.

Od ponoći do 7.30 sati narednog dana relikvija će biti u obližnjoj crkvi Sv Antuna, koja će biti otvorena za molitvu.

U subotu, 16. septembra, u 10 sati počinje svečana koncelebrirana Misa, a kasnije, od 16.30 sati Misa ispraćaja, nakon ćega će tijelo se relikvija uputiti ka Dubrovniku.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније