Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

19. 09. 2017. 12:18 >> 11:49

ISLAMSKA ZAJEDNICA

Uručili zahvalnicu don Simu Ljuljiću

Islamska zajedmica u Crnoj Gori uručila je zahvalnicu župniku Župe Bar don Simu Ljuljiću za poseban doprinos u unapređenju međureligijskih odnosa i razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i islamske vjerske zajednice u Baru.

Nakon višegodišnje uspješne i plodotvorne saradnje Islamska zajednica Bar je u Islamskom kulturnom centru u Baru ugostila prijatelje: Don Sima Ljuljića, župnika Župe Bar i Petra Pukića župljaninana te Župe. Povod druženja bila je želja Islamske zajednice Bar da don Simu iskaže zahvalnost i poštovanje za unapređenje međureligijskih odnosa i podsticanje tolerancije i prijateljstva.

"Don Simo je od samog početka službovanja u Barskoj nadbiskupiji nastavio misiju svojih prethodnika i još intezvnije radio na razvoju međureligijskog dijaloga i dobrosusjedskih odnosa što je u Islamskoj zajednici prepoznato, sa zadovoljstvom prihvaćeno i zajednički unaprijeđivano", navodi se u saopštenju Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Vijest da don Simo na određeni period napušta Bar, odnosno da odlazi u Italiju kako bi završio doktorske studije, kako su kazali, kod svih Starobarana je bez obzira na religijsku pripadnost izazvala blagu tugu ali i radost što će mladi sveštenik steći nova znanja i iskustva koja će u Baru i Starom Baru koristiti svima kako god se oni zvali i u kojoj god se bogomolji molili.

"Predstavnici Islamske zajednice Bar, glavni imam Mujdin ef. Miljaimi i predsjednik Islamske zajednice Ćazim Alković su don Simu Ljuljiću, župniku Župe Bar i kancelaru Barske nadbiskupije uručili zahvalnicu za poseban doprinos u unaprijedjenju medjureligijskih odnosa i razvoju tolerancije i prijateljstva pripadnika katoličke i pripadnika islamske vjerske zajednice u Baru", navodi se u saopštenju.

Glavni imam Miljaimi i predsjednik Alković su don Simu zahvalili na svemu i poželjeli srećan put sa nadom da on neće zaboraviti na svoje sugrađane i da će im se vratiti bogatiji novim znanjima.

"Ovaj susret prijatelja je bio mali doprinos poznatoj barskoj toleranciji i suživotu pripadnika svih religija. Naslijeđeno bogatsvo zajedništva se mora brižljivo čuvati i nadogrđivati, a don Simo je svojom blagošću i dobrotom pravi primjer svima kako to treba raditi", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније