Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

20. 09. 2017. 11:27 >> 10:55
1

SOCIJALDEMOKRATE PORUČUJU

Reagovati na unošenje nemira u društvo

Obaveza svih istinskih emancipovanih aktera na društvenoj sceni je da reaguju na višegodišnje pokušaje mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da unese nemir u temeljne vrijednosti crnogorskog društva, a to su multinacionalni i multivjerski sklad, poručuju Socijaldemokrate Crne Gore.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je na praznik proroka Mojsija Bogovidca i Svetog Petra Dabrobosanskog kazao da ima dosta Crnogoraca koji misle da su Crnogorci samo zato što su rođeni u Crnoj Gori te da se kako je kazao i volovi rađaju u Crnoj Gori a nijesu Crnogorci.

Socijaldemokrate Crne Gore poručuju da je javnost u Crnoj Gori je ponovo bila zapljusnuta još jednim govorom mržnje "političara Rista Radovića".

"Iako anticivilizacijske poruke navedene persone ne zaslužuju komentar, obaveza svih istinskih emancipovanih aktera na društvenoj sceni je da reaguju na višegodišnje pokušaje političara Radovića da unese nemir u temeljne vrijednosti crnogorskog društva, a to su multinacionalni i multivjerski sklad", navodi se u saopštenju.

Oni poručuju da je na njegovu i na žalost njegovih političkih i ideoloških sljedbenika i njihovih koalicionih partnera iz Budve, Kotora, Herceg Novog i Kolašina, Crna Gora nezavisna, evropska, evroatlanska, multinacionalna, multivjerska, građanska i sekularna država koja, kkako su kazali, baštini sve one civilizacijske tekovine savremnog društva koje su ovakve i slične poruke odavno postavile na smetlište istorije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније