Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Tijana Mišković, TVCG

14. 10. 2017. 15:40 >> 19:56

ŠETNJA U PODGORICI

Prevencijom protiv raka dojke

Povodom obilježavanja mjeseca borbre protiv raka dojke, brojne dame prošetale su centrom Podgorice u okviru humane akcije "Zagrli za ljubav". Poslale su ohrabrujuće poruke oboljelima i ukazale na važnost preventivnih pregleda.

U Crnoj Gori prema nezvaničnim statistikama od kancera dojke godišnje oboli blizu 300, a umre oko 80 žena. Povećan broj oboljelih od kancera dojke ne znači da je stopa rasta veća, nego da je broj preventivnih pregleda u porastu.

Apel na prevenciju i podrška oboljelima glavne su poruke današnjeg okupljanja.

"Da budemo pažljivi prema svom zdravlju, da se jaljamo ljekaru na vrijeme, da shvatimo da je odlazak na pregled dojke isto kao i kod ginekologa i stomatologa, da jedan dan možete da izvojite da se prekontrolisete", poručila je Dragana Todorović, iz NVO Zdrava Dona Montenegrina.

Preventivni pregledu su na vrhu liste prioriteta, kazali su i iz Ministrastva zdravlja.

"Treba podići svijest građana da se odazivaju i da dolaz na preventivne preglede i to skrininga koja sprovodimo, a mi moramo i kadrovski i opremom ojačati taj dio, kako bi sve bilo na nivou na kojem želim da bude", poručila je PR Ministrastva zdravlja Jelena Pelević.

Brojne žene iz cijele Crne Gore i našeg javnog života, šetnjom do Trga nezavisnosti podržale su okupljanje i poslale ohrabrujuće poruke.

KIC pop hor pridružio se humanoj akciji, a zajednička poruka bila je da čuvamo zdravlje ne samo u oktobru već svih 12 mjeseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније