Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ Objavio: O.Z. ]

04. 02. 2018. 17:49 >> 17:55

UMJESTO ZATVORA

U javnom interesu radilo 520 osuđenih

U Crnoj Gori je, od sredine 2014. godine, kaznu rada u javnom interesu izvršilo 520 osoba, saopšteno je iz Ministarstva pravde.

Iz Ministarstva su agenciji Mina kazali da je u 65 predmeta kazna rada u javnom interesu zamijenjena kaznom zatvora jer su osuđenici odbili potpisivanje ugovora, ili nijesu izvršavali radne obaveze u skladu sa zakonom.

"Do sada je uspješno izvršeno 520 predmeta kazni rada u javnom interesu i odrađeno 79.408 sati društveno korisnog rada", saopšteno je iz tog resora.

Ministarstvo nema tačan podatak koliko je novca ušteđeno od sredine 2014. godine, kada je počeo da se primjenjuje Zakona o izvršenju javne osude i kazne rada u javnom interesu.

"Ali uzimajući prosječne troškove za jedan dan koji osuđeno lice provede u zatvoru, kao i vrijednosti radova koji su obavljeni kroz ovu kaznu dolazimo do podatka da je od 2014. godine ušteđeno oko 800 hiljada eura", rekli su iz Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније