Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio I. P. ]

10. 02. 2018. 09:20 >> 09:25
42

NIMANBEGU SAVIĆU

Spriječite vrijeđanje Albanaca u sudnici

Potpredsjednik parlamenta i poslanik koalicije Albanci odlučno, Genci Nimanbegu, uputio je pismo predsjedniku Višeg suda u Podgorici, Borisu Saviću, zbog "dozvoljavanja vrijeđanja Albanaca u sudskom postupku", koji se vodi protiv osumnjičenih za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

 

Nimanbegu u pismu Saviću navodi da tokom cijelog sudskog procesa, učesnici svih strana u postupku - optuženi, svjedoci, ali i advokati, pa čak i sudija Suzana Mugoša "upotrebljavaju riječi Šiptar, šiptarsko"...

"Napominjem da su ove riječi za nas Albance uvredljive i podcjenjivačke, a sud bi samim svojim bićem i aktivnostima trebalo da zaštiti dignitetet svih i da ne dozvoli upotrebu riječi, koje bi na bilo koji način bile u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Crne Gore", navodi Nimanbegu u pismu.

On je od Savića zatražio da spriječi upotrebu tih riječi u sudnici, "jer se na taj način vrijeđa jedan narod, koji sa ovim postupkom očito nema nikakve veze".

"Molim Vas da ovo protestno pismo proslijedite i postupajućoj sudiji, gospođi Suzani Mugoša, koja ne samo da dozvoljava upotrebu tih riječi, već iste i diktira na zapisnik", zaključuje se u pismu.

Пратите нас на

Коментари42

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније