Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

16. 02. 2018. 14:37 >> 14:42

U PONEDJELJAK

Počinje kampanja "Birajmo šta gledamo"

Direktor Agencije za elektronske medije (AEM), Abaz Džafić i šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Osama Kogali, najaviće u ponedjeljak početak kampanje medijske pismenosti “Birajmo šta gledamo”.

 

Najavljeno je da će biti prikazani TV spotovi kampanje koji podstiču roditelje, staratelje i djecu da pažljivo biraju medijske sadržaje, kao i da o njima kritički razmišljaju.

"Agencija za elektronske medije Crne Gore, u partnerstvu sa UNICEF-om, želi da kroz kampanju 'Birajmo šta gledamo' utiče na svijest o važnosti medijskog opismenjavanja roditelja, staratelja i djece, i o važnosti odabira medijskih sadržaja za djecu. Ne možemo očekivati da roditelji i djeca ove vještine sami razvijaju, i upravo zbog toga imamo veliku odgovornost i obavezu da ih u tome osnažujemo. Pri tome, ne smijemo zanemariti činjenicu da mediji u ovom procesu imaju nezamjenjivu ulogu. Oni posjeduju mogućnost da se njihov glas čuje, da otvore debate, ukažu na probleme kako bi doprinijeli istinskom djelovanju od javnog interesa", poručio je Džafić.

"Birajmo šta gledamo, analizirajmo i kritički razmišljajmo o svim medijskim sadržajima i radimo to zajedno sa našom djecom od ranog djetinjstva", poruka je Kogalija.

Medijska pismenost je sposobnost da se različiti medijski sadržaji koriste, analiziraju, kritički procijene i stvaraju. U 21. vijeku, ona je jednako neophodna kao i tradicionalna pismenost pod kojom se podrazumijevaju čitanje i pisanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније