Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

29. 03. 2018. 08:26 >> 08:22

OD SJUTRA

Spremni da se uhvate u koštac s autizmom

Centar za autizam, koji će nositi ime Ognjena Rakočevića, biće otvoren sjutra u Podgorici.

Generalna direktorica Direktorata za kontrolu kvaliteta zdravstvene zaštite i unapređenje ljudskih resursa u zdravstvu, Vesna Miranović, kazala je da su dobili prostor i opremu vrijednu 64.000 eura.

"Zaposlili smo nove ljude, obavili obuke u Sarajevu, tako da smo spremni da se najzad uhvatimo u koštac s ovim problemom", kazalan je Miranović gostujući u Jutarnjem programu Radio-televizije Crne Gore (RTCG).

Govoreći o kadru, ona je istakla da su bili iznenađeni odzivom, kad je Klinički centar Crne Gore raspisao konkurs.

"Način na koji smo birali edukaciju bio je specifičan. Uključuili smo u program edukacije dr Nirvanu Pištoljević, koja je sada predavač na Kolumbija Univerzitetu, a koja govori našim jezikom", istakla je Miranović.

Ona je najavila da je u planu da se iduće godine savjetovališta u Nikšiću, Baru i Beranama prošire i ojačaju, dok će u trećoj godini projekta isto uraditi u Herceg Novom, Bijelom Polju i Pljevljima.

"Pa ćemo nakon okončanja prva tri kruga imati formiarnu bazu podataka da znamo koliko je djece sa ovim problemom. To je proces, to se ne može uraditi preko noći", istakla je Miranović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније