Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B. [ Mina ]

31. 03. 2018. 13:42 >> 13:40
3

STANJE U VCG

Nije bilo "curenja" tajnih podataka

Stanje bezbjednosti u Vojsci Crne Gore (VCG) u prošloj godini bilo je stabilno i nije bilo slučajeva, kako se navodi, "oticanja tajnih podataka", što je potvrđeno inspekcijskim nadzorom.

U informaciji o stanju u VCG u prošloj godini, navodi se da se realizacijom stručno-specijalističkih programa obuke u zemlji i inostranstvu i saradnjom sa Upravom policije i Policijskom akademijom u Danilovgradu unaprijeđene sposobnosti pripadnika Vojske za primjenu mjera bezbjednosti.

„Četa vojne policije je angažovala 49 patrola za kontrolu vojnog reda i discipline, 383 saobraćajne patrole i izvršila 465 pregleda objekata, vozila i drugih predmeta“, navode iz Ministarstva odbrane (MO).

Zbog kršenja saobraćajnih propisa podnijete su dvije saobraćajne prijave, što je pet manje u odnosu na prethodnu godinu.

Vojna policija je evidentirala četiri saobraćajne nezgode u kojima su učestvovala vojna vozila, koje su bile bez težih posledica i sa neznatnom materijalnom štetom.

„Iz oblasti suzbijanja kriminaliteta Vojna policija je radila na 51 predmetu. Izvršeno je 16 uviđaja, a sa 159 lica su obavljeni informativni razgovori. Podnijete su dvije krivične prijave“, kaže se u Informaciji.

Primjenom mjera fizičkog i tehničkog obezbjeđenja uspješno su obezbjeđivana štićena lica i objekti u skladu sa Odlukom o određivanju vojnih objekata i lica koja obezbjeđuje vojna policija.

Pripadnici Vojne policije obezbjeđivali su i strane vojne delegacije i posebne transporte angažovanjem 334 patrole. „Svi zadaci obezbjeđenja lica i objekata protekli su bez vanrednih događaja“.

Ističe se da su redovno vršene procjene ugroženosti skladišta u kojima se čuva naoružanje i ubojna sredstva u saradnji sa Odjeljenjem za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove MO.

„Sistem obezbjeđenja vojnih objekata i dalje karakteriše njihova velika disperzovanost i veliki obim angažovanja ljudstva na zadacima obezbjeđenja tih objekata“, navode iz resornog ministarstva.

Vojska je 2017. godine čuvarskom službom obezbjeđivala 21 vojni objekat, za šta je bilo neprekidno angažovano 215 lica.

„Sredstva tehničke zaštite primarno se koriste za kombinovanu zaštitu (kombinacija obezbjeđenja ljudstvom i tehničkim uređajima) skladišta ubojnih sredstava“.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније