Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

07. 04. 2018. 08:14 >> 15:38
2

ČESTITKE ZVANIČNIKA

Ujedinjeni učinićemo više za državnu kuću

Svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti jedan od najvećih hrišćanskih praznika Vaskrs čestitali su crnogorski zvaničnici sa željom da, okruženi najbližima, praznične dane provedu u zdravlju i ličnoj sreći.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je u ime Vlade i svoje lično svim građanima pravoslavne vjeroispovjesti jedan od najvećih hrišćanskih praznika Uskrs sa željom da, okruženi najbližima, praznične dane provedu u zdravlju i ličnoj sreći. 

On je poželio da blagi dani i Hristovo vaskresenje budu povod da provjerimo sebe same i svoja činjenja.

"Da ohrabrimo druge, i budućim djelima još snažnije doprinosimo ljepšoj budućnosti za naše najmlađe, da čuvamo slabije i gradimo društvo blagostanja i prosperiteta. Jer takva zajednica i Država su dom svim svojim građanima!", kazao je premijer.

Plemenite poruke Praznika pobjede života nad smrću, kako je dodao, svakog vjernika treba da podsjete na vrijednosti praštanja i vjere u ljude.

"Ujedinjeni i okrenuti prema bliskima, a ne jedni od drugih, učinićemo više za našu zajednicu i državnu kuću. Neka, kako to vjera i nalaže, snažan pomogne slabijem, bogat siromašnom, a srećan tužnome", navodi se u uskršnjoj čestitki predsjednika Vlade Crne Gore, Duška Markovića. 

Svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori čestitam Vaskrs i upućujem iskrene želje za mir, toleranciju, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.

"Neka dan Hristovog vaskrsenja podstakne u nama najplemenitija osjećanja, a domove ispuni radošću i ljubavlju za bližnje", navodi se u čestitki Vujanovića.

Predsjednik je počelio da ovaj veliki praznik svojom plemenitom porukom osnaži solidarnost, čovjekoljublje i dobrotu – te iskonske vrijednosti koje doprinose da živimo u slozi i međusobnom poštovanju.

"Radujmo se ostvarenju tih neprolaznih vrijednosti i učinimo da Crna Gora uvijek bude primjer međukonfesionalne i multietničke harmonije. Slijedimo taj put i zajednički gradimo ljepšu budućnost za sve u Crnoj Gori. U to ime još jednom vam čestitam Vaskrs – veliki hrišćanski praznik", navodi se u čestitki predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića.

 

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, čestitke svom uvaženom sveštenstvu i pravoslavnim vjernicima, koji veliki hrišćanski praznik Vaskrs proslavljaju po julijanskom kalendaru, čestitao je i ministar, Mehmed Zenka.

On je poželio, kao što prema hrišćanskom učenju Vaskrs označava pobjedu Isusa Hrista nad smrću, da univerzalni karakterovog velikog praznika donese slogu i mir, radost i ljubav, pobjedi razjedinjenost, jača osjećaj suživota.

"Hristova žrtva neka osnaži svakoga ko nema dovoljno snage, prosvjetli onoga koji je u sjenci pogrešnih uvjerenja, pomogne onome ko ne umije da oprosti i iznova iskupi onog kome je spas neophodan. Neka praznični dani Vaskrsa proteknu u sreći i u duhu hrišćanske ljubavi i sklada", navodi se u čestitki.

 

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je vaskršnju čestitku u kojoj je poželio da ovi blagi dani podsjete na obavezu njegovanja različitosti i osnaže sklad, mir i toleranciju kao zajedničke vrijednosti na kojima počivaju naše porodice i naše društvo.

"Želim da predstojeće praznične dane provedemo sa najblizima, slaveći život, ljubav i dobrotu", poručio je on.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније