Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 05. 2018. 12:34 >> 12:27
1

PRIBILOVIĆ SAOPŠTILA

Javna uprava biće u službi građana

Profesionalizacija javne uprave, koja je neophodna u mnogom oblastima, biće transparentna, efikasna i u službi građana, poručila je ministarka Suzana Pribilović navodeći da je resor na čijem je čelu prethodne godine realizovao skoro sve planira,ne aktivnosti.


Pribilović je rekla da je zadovoljna što su prethodne godine uspjeli da realizuju gotovo sve planirane aktivnosti i time stvorili preduslove za instutucionalnu i političku koordinaciju procesa reforme javne uprave. 

Napori Ministarstva u prethodnoj godini, kako je istakla, prepoznati su u Izvještaju Evropske komisije kroz ocjenu dobar napredak u reformi javne uprave. 

"Ovo daje zamajac budućim aktivnostima, ali smo svjesni da je pred nama veliki posao na svim nivoima odgovornosti i u svim oblastima u kojima je neophodna profesionalizacija javne uprave koja će biti transparentna, efikasna i u službi građana", rekla je Pribilović agenciji Mina.

Ona je kazala da će u Ministarstvu, u narednom periodu, biti usmjereni na aktivnosti iz Akcionog plana za implementaciju strategije reforme javne uprave i reorganizaciju reforme javne uprave. 

"U prethodnoj godini pripremili smo dva ključna sistemska zakona o lokalnoj samoupravi i državnim službenicima i namještenicima, pa smo u u ovoj fokusirani na početak primjene tih zakonskih rješenja, prije svega, Zakona o državnim službenicima i namještenicima od 1. jula", rekla je Pribilović. 

Na pitanje da li su stvoreni uslovi za njegovu nesmetanu implementaciju, Pribilović je navela da su u prethodnom periodu radili na pripremi 14 podzakonskih akata u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima, kako bi sve bilo spremno za početak implementacije zakona.

“U saradnji sa Upravom za kadrove biće organizovane obuke za primjenu zakona, kao i formirana profesionala Komisija za žalbe i Disciplinska komisija, što su samo neke od novina ovog zakona“, dodala je Pribilović

On je kazala da portal e-uprave u kontinuitetu bilježi rast broja usluga i da je od početka godine kreirano 28 novih.


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније