Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: P.R.

07. 05. 2018. 20:05 >> 19:57

BOGDANOVIĆ U LUŠTICI BAY

Ministarstvo prepoznaje značaj projekta

Ministarstvo kulture prepoznaje značaj projekta kojeg realizuje kompanija Luštica Development, rekao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović.

Kako navode, Bogdanović je posjetio kompleks Luštica Bay u Tivtu, koji se nalazi u zaštićenoj okolini prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora.

Tokom posjete sreo se sa izvršnim direktorom kompanije Darenom Gibsonom, članom Odbora direktora Predragom Nenezićem i njihovim saradnicima i obišao kompleks koji je u izgradnji.

Predstavnici kompanije Luštica Development predstavili su Bogdanoviću dosadašnje rezultate projekta i dalje planove za njegov razvoj.

Bogdanović je istakao da Vlada Crne Gore podržava projekte koji doprinose ukupnom razvoju Crne Gore, kao i razvoju njene privrede i turizma.

"Ministarstvo kulture iz domena svoje nadležnosti, prepoznaje značaj projekta kojeg realizuje kompanija Luštica Development", rekao je Bogdanović.

S obzirom na to da se navedeni kompleks nalazi u zaštićenom području, Bogdanović je dodao da je od izuzetnog značaja dobra koordinacija i stalna komunikacija sa predstavnicima Ministarstva i Uprave za zaštitu kulturnih dobara, kako bi se zaštićene zone sačuvale u skladu sa propisima, ali i omogućio razvoj ovog značajnog kompleksa.

Gibson je istakao da kompanija Luštica Development tokom procesa planiranja vodi računa o svim kulturnim vrijednostima koji se nalaze u ovoj zoni i njihovoj zaštićenoj okolini.

"Dizajn svih objekata u kompleksu usklađen je sa arhitektonskim obilježjima objekata na crnogorskom primorju", istakao je4 Gibson.

Sagovornici su upoznali ministra Bogdanovića da će u narednom periodu investitor sanirati dobra sa potencijalnim kulturnim vrijednostima u ovoj zoni, For Radišević i fortifikacijski punkt Baterija Radišević – stara, kao i zaštititi Gradinu - Kovačeva gomila.

"Valorizacija kulturne baštine i njeno održivo korišćenje je strateški cilj Ministarstva kulture, zbog čega će Ministarstvo i Uprava biti na raspolaganju kako bi jedan od najvažnijih projekata u Crnoj Gori bio realizovan uz adekvatnu zaštitu kulturne baštine", naglasio je Bogdanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније