Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 07. 2018. 13:48 >> 13:33

SIMOVIĆ SAOPŠTIO

Za preradu 45 zahtjeva vrijednih 28 miliona eura

Na javni poziv za podršku preradi u okviru IPARD programa pristiglo je 45 zahtjeva za planirane investicije u iznosu od oko 28 miliona eura, uz očekivanu bespovratnu podršku od 14 miliona eura, kazao je ministar poljoprivrede, Milutin Simović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede, Simović je podsjetio ja taj vladin resor polovinom juna dobio 389 aplikacija za prvi javni poziv za podršku primarnoj proizvodnji.

"Od završene akreditacije krajem prošle godine, do danas su objavljena dva javna poziva, pristigle 434 aplikacije za primarnu proizvodnju i preradu, planirane potencijalne investicije od oko 55 miliona eura i očekivana bespovratna podrška od oko 27 miliona eura", kazao je Simović.

On je podsjetio da je Hrvatska za dva poziva imala ukupno 40 zahtjeva, a Makedonija za tri poziva 140 zahtjeva.

"Tu smo prepoznali dodatnu motivaciju i potrebu da osnažimo naše aktivnosti, da organizujemo brojne susrete sa potencijalnim korisnicima, širom Crne Gore u prepunim salama, da osnažimo nadležne institucije, da obezbijedimo njihovu koordinciju, da promovišemo pristup da ovo nije zadatak i posao za pojedince i za jednu instituciju, već da je to odgovornost i obaveza cijele Vlade uz poziv na partnerstvo i lokalnim samoupravama", kazao je ministar.

Simović je podsjetio da je drugi Javni poziv bio otvoren od 16. maja do 16. jula i dodao da je tom priliko primljeno ukupno 45 zahtjeva.

"Najveći broj zahtjeva je iz sektora vinarstva (15), sektora prerade mesa (14), prerade voća i povrća (8), sektora mljekarstva (7) i jedna aplikacija iz sektora ribarstva", kazao je Simović.

On je podsjetio da će se sredstva podrške za preradu dodijeliti za investicije od 40.000 do 1.500.000 eura i da će bespovratna podrška iznositi 50% prihvatljivog troška investicije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније