Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

22. 10. 2018. 12:48 >> 12:40

OD 100.000

Posađeno prvih 100 stabala

Članovi Organizacije KOD zajedno sa građanima posadili su 102. stablo u okviru Inicijative za 100.000 stabala.

U dosadašnjem toku akcije, stabla su sađena na potezu između "Krivog mosta" i City kvarta, na Zabjelu, u ulici Bratstva i jedinstva, Omladinskih brigada i u naselju u blizini Tuškog puta.

"Te aktivnosti su koštale 1.525,03 eura, a za alat i ostale potrepštine sadnje utrošeno je 385 €", kazali su iz organizacije KOD.

Sredstva su prikupljena donacijama građana i pravnih lica. O tome na svom sajtu (www.kod.org.me) redovno izvještava javnost. Nema honorara, nagrada je zelena Podgorica.

"Glavni grad nije želio niti htio da pomogne akciju sa niti jednim centom. Za razilku od njih, brojni građani jesu", navodi se u saopštenju.

Do kraja godine je planirano da se posadi još 900 sadnica stabala, dok se na proljeće planiraju velike akcije.

KOD poziva sve zainteresovane građane, privrednike i institucije da zajedno realizuju Inicijativu 100.000 stabala jer je, kako su kazali, ona potreba građana.

"Zajednica postajemo kada imamo zajednički cilj", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније