Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

23. 11. 2018. 20:23 >> 00:45
10

DRAŠKOVIĆ O BRANKI MILIĆ

"Ambasada ne smije biti utočište za optužene"

Ambasada Srbije ne smije biti utočište za bilo koga ko je učinio krivično djelo, poručio je političar i pisac Vuk Drašković. Drašković se večeras u “Živoj istini” osvrnuo na to što je optužena u slučaju za pokušaj terorizma Branka Milić danas pobjegla u ambasadu Srbije u Podgorici, ističući da je siguran da će Milić, ukoliko je nevina, biti i oslobođena.

“Gospođi Milić se sudi za terorizam, teško krivično djelo, za jednu zavjeru u kojoj je trebalo da bude ubijen tadašnji premijer Crne Gore Milo Đukanović. Ako je nevino optužena, ja sam siguran da će biti oslobođena. Ukoliko je kriva, zašto da bježi u ambasadu Srbije. O tome se ne odlučuje u ambasadama, nego u sudovima,” istakao je Drašković na početku emisije.

Drašković je komentarisao i današnju situaciju na Kosovu.

Kaže da svi skupa živimo posljedice ubistva Jugoslavije.

"U julu 21. godine, uoči jedne operacije tada regent Aleksandar Karađorđević piše svoj prvi testament i kaže knezu Pavlu:

'Potpuno je normalno da ima nesuglasica, nerazumjevanja pa čak i mržnje, ali sve to možemo rješavati samo u zajedničkoj državi. Razbijemo li to, oči ćemo jedni drugima vaditi.'  Sad kad Jugoslavije nema, valjda uviđamo da živimo to proročanstvo," kazao je Drašković.

"To na Kosovu jasno pokazuje kuda vodi politika i strategija 'tuk na utuk'".

Drašković kaže da je potpuno jasno da se ni jedno neprijateljstvo ne može gasiti nastavkom neprijateljstva, nego ogromnim napretkom pa i žrtvom da se dođe do prijateljstva."

"Stišati strasti, gasiti vatre mržnje i nastaviti dijalog! Otkloniti sve ono što je rezultat ultimatuma, pritiska, ucjene i nastaviti dijalog - nema drugog puta," jasan je Drašković.

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније