Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

30. 11. 2018. 19:47 >> 19:26

PROJEKAT MINISTARSTVA

Procjenjuju bezbjednost na putevima

Započeta je realizacija projekta “Procjena bezbjednosti puteva u Crnoj Gori”, kroz koji će se mapirati rizični djelovi na crnogorskoj putnoj mreži, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva. Projekat je vrijedan 470.000 eura, a finansira se iz IPA programa.

Korisnik je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, odnosno Direkcija za saobraćaj, a ugovor o projektu je potpisan s britanskom kompanijom "IMC Worldwide Limited" u konzorcijumu s firmama "COWI A/S" iz Danske i "AF-Cityplans.r.o." iz Češke. Iz sredstava EU se finansira 85 odsto projekta, dok je nacionalno kofinansiranje 15 odsto.

 Kako su istakli iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva, na uvodnom sastanku je utvrđeno da će se procijeniti bezbjednost puteva u dužini od 1.853 km.

Poručili su da će se mapirati djelovi rizika, te da će se koristiti specijalno opremljeno vozilo za prikupljanje podataka. 

"Praćenje performansi bezbjednosti na putevima koje će utvrditi da li je manje ljudi stradalo ili ozbiljno povrijeđeno na pojedinačnim djelovima puteva ili putnim pravcima, i što je još važnije, putem konsultacija sa nadležnim organima, biće definisane najefikasnije kontramjere", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Istakli su da će napraviti i investicioni plan za sigurnije puteve, kako bi se obezbijedile mogućnosti za unapređenje puteva, u cilju kreiranja pristupačne i ekonomski opravdane infrastrukture koja bi doprinijela prevenciji smtno stradalih i ozbiljno povrijeđenih slučajeva.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније