Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 08. 2013. 13:18 >> 13:20
1

SLUŽBENI JEZICI

Najviše ličnih izdato na srpskom

U Crnoj Gori je, od početka primjene Zakona o ličnoj karti do kraja prošle godine, izdato oko 29.000 ličnih karata na jezicima u službenoj upotrebi, odnosno srpskom, bosanskom, albanskom i hrvatskom.


To se navodi u izvještaju Ministarstva za ljudska i manjinska prava o razvoju o zaštiti prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u prošloj godini, prenijela je agencija Mina.

Navodi se da je od 5. maja 2008. godine na srpskom jeziku izdato 21.704 ličnih karata, na bosanskom 1.436, na albanskom 5.216 i na hrvatskom 496.

Od početka primjene Zakona o putnim ispravama ( 5. maja 2008, do kraja prošle godine), na zahtjev podnosilaca, podaci o imenu i prezimenu unijeti su u više od 15,6 hiljada pasoša na jezicima u službenoj upotrebi.

Na srpskom jeziku je izdato 7.650 pasoša, na bosanskom 1.450, na albanskom 6.218 i hrvatskom 363.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније