Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

10. 01. 2019. 15:50 >> 15:24
3

VELJOVIĆ I RAJNKE

Policija će i dalje imati podršku Ambasade SAD

Direktor Uprave policije Veselin Veljović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, što je bila i prilika da se još jednom potvrdi kvalitetna profesionalna saradnja koju crnogorska policija i Ambasada SAD ostvaruju u kontinuitetu.

Direktor Veljović je ambasadorki Rajnke prezentovao rezultate koje je policija ostvarila u prethodnih šest mjeseci u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, sa posebnim osvrtom na to da je kroz uspješnu međunarodnu policijsku saradnju i zahvaljujući kvalitetu podataka koje je naša policija pružila kolegama iz inostranstva u drugim državama lišeno slobode više vođa i članova organizovanih kriminalnih grupa.

Posebnu zahvalnost, kazao je direktor, naša policija duguje službama u okviru Ambasade SAD-a na podršci u jačanju kapaciteta, razmjeni iskustava i usavršavanju uskostručnih znanja i vještina u borbi protiv savremenih bezbjednosnih izazova.

Ambasadorka Rajnke istakla je da je Ambasada SAD prepoznala konstruktivnu ulogu crnogorske policije i izrazila spremnost agencija za sprovođenje zakona SAD-a za produbljivanje međusobne saradnje.

Direktor je ambasadorku upoznao sa prioritetima u radu i djelovanju policije u ovoj godini, a posebno sa dinamikom izrade novog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji Uprave policije koji će, kako je planirano, donijeti novine za koje se očekuje da će uticati na efikasnije funkcionisanje službe. Prioriteti u operativnom radu policije ostaju borba protiv svih pojavnih oblika organizovanog kriminala, uz intenziviranje regionalne i međunarodne saradnje, kao i suzbijanje korupcije, borba protiv trgovine ljudima i upravljanje ilegalnim migracijama.

Odgovor regionalnim i globalnim izazovima i prijetnjama mora biti zajednički, čemu je crnogorska policija posvećena, istakao je direktor Veljović.

Ambasadorka Rajnke je pozdravila posvećenost crnogorske policije u realizaciji prioriteta i kazala da će Ambasada SAD nastaviti da podržava reforme policije kao dio procesa evroatlantskih integracija.iteta i kazala da će Ambasada SAD nastaviti da podržava reforme policije kao dio procesa evroatlantskih integracija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније