Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Radio Jadran, objavila B.B. ]

23. 01. 2019. 14:43 >> 14:15

KATIĆ-KEMP

Herceg Novi grad sa puno potencijala

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, sastala se danas sa predsjednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i njegovim saradnicima, a u fokusu prvog zvaničnog razgovora bili su potencijali za razvoj grada, kao i pitanja privatizacije Instituta Igalo i Bolnice Meljine.

Kemp je istakla da je Herceg Novi grad značajnih potencijala, čiji razvoj treba da bude pažljivo planiran.

Predstavnici Opštine informisali su je o usvajanju Prostorno urbanističkog plana Opštine, aktivnostima i poteškoćama u toj oblasti.

Ambasadorka je zainteresovana za pitanje privatizacije Instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu i status Bolnice Meljine, te istakla da sa pažnjom prati ove procese.

Predsjednik Katić je napomenuo da je interes građana Herceg Novog da ove ustanove zadrže svoju zdravstvenu, odnosno funkciju zdravstvenog turizma i unaprijede djelatnosti.

Ambasadorka Kemp je kazala da je u komunikaciji sa britanskim turoperatorima došla do zaključka da su prepreke daljem razvoju turizma gužve na granici sa Hrvatskom i registracija boravka.

Imajući u vidu da gosti iz Velike Britanije u Herceg Novi stižu sa dubrovačkog aerodroma, učesnici sastanka su se saglasili da je neophodno riješiti pitanje ljetnjih gužvi na granici sa Hrvatskom, na šta će Ambasada nastojati da skrene pažnju.

Kako je navedeno u saopštenju, predsjednik Katić je kazao da britanski turisti na godišnjem nivou ostvare između 15.000 i 20.000 noćenja u Novom, te da se nada povećanju tog broja u narednim godinama.

Posebno se osvrnuo na otvaranje novih hotela visoke kategorije i marina na teritoriji opštine, koje Herceg Novi vraćaju na svjetsku turističku mapu i čine ga atraktivnijim odredištem za građane Velike Britanije.

Katić je ambasadorku upoznao sa bogatim društvenim i kulturnim životom Herceg Novog, te joj uputio poziv da tokom februara i marta posjeti grad i bude gost tokom 50. Praznika mimoze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније