Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

26. 01. 2019. 08:12 >> 07:42
1

NA VRBANJU

Srndaća ubili psi lutalice

Na Vrbanju iznad Herceg Novog planinari PK “Subra” pronašli su u četvrtak mrtvog srndaća. To se desilo kada je nelovni dan, naglasili su iz Parka prirode Orjen.

Iako se u početku sumnjalo da je srndać ustrijeljen, predsjednik Lovačkog društva “Orjen” Ljubiša Matković kaže da je obdukcija utvrdila da su srndaća ubili psi lutalice.

“Bili smo spremni da podnesemo prijavu protiv nepoznatog počinioca, ali i za ovo ne možemo reći da je olakšavajuća okolnost, jer su u pitanju psi koje su nesavjesni vlasnici ostavili na Vrbanju i koji u čoporima napadaju divljač”, kazao je Matković.

On objašnjava da su čopori pasa evidentirani na Vrbanju, na Dizdarici i Ublima i da tamo gdje se oni pojavljuju praktično nema divljači i lovišta su skoro osiromašena.

“Dva vikendaša su do sredine avgusta prošle godine imali čopor pasa koji su bili pušteni preko sedmice i koji su napadali mladunčad i odraslu divljač, i to po noći kada divljač izlazi da jede. Tako se uništavaju legla. Od kafane na Vrbanju prema granici sa Republikom Srpskom, na Dizdarici i na Ublima praktično nema više zečeva”, kazao je Matković.

On je najavio da će Lovačko društvo po završetku lovne sezone preduzeti odstranjivanje pasa lutalica iz lovišta. Matković kaže da ima nesavjesnih lovaca, odnosno krivolovaca i da je krivolov posebno izražen na Vrbanju. Nedavno su procesuirali krivične počinioce, koji su bili kažnjeni.

“Trudimo se da preventivno reagujemo i da krivolov smanjimo na najmanju moguću mjeru”, ističe Matković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније