Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 03. 2019. 14:27 >> 13:53

POTPISAN SPORAZUM

ZZZCG pomaže zapošljavanje Roma

Napore integracije romske zajednice podržava i Zavod za zapošljavanje koji je danas sa Romskim savjetom potpisao Memorandum o saradnji.

Memorandum su potpisali direktor Zavoda Suljo Mustafić i predstavnik Romskog savjeta Ana Popović.

Saradnja će se posebno odnositi na zajedničke aktivnosti u oblasti zapošljavanja.

Direktor Zavoda Suljo Mustafić, tom prilikom, je kazao da vjeruje da je ovo još jedan korak ka poboljšanju uslova za veće zapošljavanje Roma.

"Osmišljavanjem informativno–motivacionih programa, projekata, javnih radova i obuka sa ciljem uključivanja u mjere aktivne politike zapošljavanja, a koji uvažavaju realno stanje ove populacije, vjerujem da se može pomoći da i Romi dobiju priliku da rade", kazao je Mustafić.

Romski savjet od saradnje sa Zavodom za zapošljavanje, kako je saopšteno, očekuje skoriju realizaciju posebnih programa pripreme, koje bi izvodili specijalizovani izvođači a koji bi bili prilagođeni specifičnostima te populacije. Očekuju da će i poslodavci prepoznati da Romi hoće i žele da rade samo ih treba motivisati i dati im šansu.

Za Rome, koji su prepoznati kao jedna od kategorija teže zapošljivih lica, kroz programe aktivne politike zapošljavanje Zavod pruža mogućnost pripreme i obuke nezaposlenog za konkretno radno mjesto.

"Imajući u vidu da preko 95% Roma i Egipćana koji su u evidenciji Zavoda čine lica bez zanimanja i stručne spreme, i u 2019. godini, imaće prioritet prilikom uključivanja u programe obrazovanja i osposobljavanja odraslih, koje realizuje Zavod", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније