Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

29. 06. 2019. 16:48 >> 22:51
5

TVRDE DA JE INCIDENT IZMIŠLJEN

Roditelji najavili tužbu, škola traži da se zaštite djeca

Iz Osnovne škole "Dragiša Ivanović" ističu da je incident u toj školi izmišljen i kako su kazali, radi se o namjernom pokušaju uznemiravanja javnosti na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Nadležnima zahvaljuju na brzoj reakciji i očekuju da oni koji su pokušali da djecu iskorite u političke svrhe budu sankcionisani. U međuvremenu, roditelji učenice škole "Dragiša Ivanović", koja je predmet tekstova u vezi sa navodnim nacionalističkim ispadima, za TV Prva najavljuje tužbu.

Iz uprave škole tvrde da je događaj izmišljen i da se u školi ništa nije desilo. Medije koji su o tome izvještavali pozivaju da informacije koje se tiču djece provjere. Vjeruju da će u ovom slučaju roditelji djeta iskoristiti sva zakonom raspoloživa sredstva da zaštite svoje dijete od neistina. Škola, kako su kazali, zasigurno hoće.

"Dakle, zarad javnosti, još jednom ponavljamo da je riječ o strašnoj neistini, izmišljenoj 'vijesti' i sad već sa sigurnošću možemo reći, namjernom pokušaju uznemiravanja javnosti na nacionalnoj i vjerskoj osnovi, za šta je naša škola iskorištena kao sredstvo", navodi se u saopštenju.

Takvo kršenje prava djece, vjeruju, nije odavno viđeno na ovim prostorima.

"Zahvalni smo i podržavamo brzu reakciju nadležnih organa, i uvjereni smo da će biti brzo sankcionisani svi oni koji pokušavaju politički da se okoriste užasnom zloupotrebom djece, naše škole i čitavog sistema obrazovanja. Uvjereni smo da ne živimo u zemlji u kojoj će biti dozvoljeno plasiranje izmišljenih vijesti i to o djeci i da ćemo biti zaštićeni od pokušaja partija da sada na silu opravdaju netačne, ili, da budemo potpuno otvoreni, lažne vijesti i izmišljotine.", dodaju iz uprave škole.

Majka optužene djevojčice je kazala kako porodica prolazi kroz teške trenutke zbog iznijetih neistina.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније