Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

04. 09. 2019. 23:15 >> 23:11

KAMP REACT

Mladi su snaga društvenih promjena

Mladi su snaga društvenih i političkih promjena, ocijenjeno je tokom drugog dana kampa REACT.

Kako je saopšteno, učesnici su se saglasili da je to nezaobilazna tema jer su mladi, koji dolaze na kamp puni potrebe za novim saznanjima i spremni da svoje znanje podijele sa svojim vršnjacima.

Direktor Direktorata u Ministarstvu sporta, Nenad Koprivica, rekao je da taj Vladin resor želi da bude partner sa mladim.

“Ministarstvo sporta i mladih je od osnivanja posvećeno unapređenju položaja mladih, i učešćem na ovakvim kampovima i na drugim sličnim regionalnim inicijativama trudimo se da što više razgovaramo sa mladim ljudima i da mladi prije svega budu naši partneri i da ih posmatramo više kao jedan resurs i jednu snagu za društvene promjene koje će svima nama biti od koristi”, kazao je Koprivica.

Putem video linka učesnici su imali priliku da razmijene mišljenja, kao i da postavljaju pitanja Robertu Pscelu, pomoćniku generalnog sekretara za politička pitanja i sigurnosnu politiku NATO štaba u Briselu.

Profesor Đorđije Blažić, govorio je o izazovima koji očekuju Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, gdje je htio, kako je kazao da prestavi hronologiju pristupnog puta koji je počeo 2000. 

“Mladi bi već sada trebalo da su uključeni u to šta predstavlja proces pridruživanja EU i u kom pravcu treba da se ide. Ovaj kamp je veoma važan za takve stvari iako ne možete naučiti sve za pet dana, jer ne možete naučiti sve ni za četiri godine na fakultetu, ali kada imate dobru osnovu onda lako možete da se nadograđujete”, istakao je Blažić.

Svoje utiske sa REACT-a sa nama je podijelila i učesnica kampa Sorina Apetrei, koja dolazi iz Rumunije.

“Mogu da kažem da su prvi utisci pozitivni i očekujem da će biti dosta zanimljivih predavanja, koja će biti od koristi i meni i mojim kolegama koji su učesnici kampa”, istakla je Sorina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније