Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 11. 2019. 20:44 >> 20:50

NAREDNE GODINE

Adaptiraće još 3.000 kvadrata u Domu revolucije

Gigantsko zdanje u srcu Nikšića, Dom revolucije, nakon četiri decenije čekanja konačno dobija svoj smisao. Nedavno je u tom objektu otvoren veliki fitens centar ,a već naredne godine lokalni inevstitori planiraju da adaptiraju blizu 3.000 kvadrata, otvore nova radna mjesta i Nikšićanima ponude nove sadržaje.

Grupa vizionara iz Nikšića odvažila se nedavno da djelić od 1.500 kvadrata ovog megalomanskog zdanja otrgne od ružne prošlosti, pretovri u savremeni fitnes centar i pošalje jasnu poruku da za Dm revulicije stižu bolji dani.

"Mislim da smo ovako pkazali, kao primjer dobre prakse, svima koji imaju motivacije, koji imaju taj neki preduzetnički duh i hrabrosti da uđu u ovakvu avanturu, da se takvo razmišljanje isplati, da je moguće kreirati iz ničega ili nečega nešto krupno", kazao je Nikola Mijušković iz "City Fitness"-a.

Dom revolucije, koji je decenijama kvario sliku grada, danas postaje atraktivno mjesto za ulaganja. Prvi koraci već su napravljeni a lokalni invetsitori uskoro planiraju nove sadržaje.

Nikšićka kompanija "Eventus" će uskoro na površini od oko 800 kvadrata uskoro početi da gradi u Domu sportsko-ugostiteljski objekat. Vlasnik Vojin Papović priznaje da ih je pozitivan primjer "City fitness"-a pogurao u odluci da u Domu revolucije prošore svoje poslovanje.

"Kad se raspisao tender odmah smo bili zainteresovani za to, jednim dijelom zato što želimo da pomognemo gradu Nikšiću, a drugim jer smo u tome vidjeli perspektivu za našu firmu", naglasio je on.

Osim njih, tu će uskoro i mesna industrija Goranovic adaptIrati skoro 2.000 kvadrata, a i lokalni Javni sevis, Radio televizija Nikšić, u naredne dvije godine planira da upravo u Domu revolucije nastavi svoju medijsku misiju. Tako bi se, dio po dio, Dom revoucije privodio namjeni, što je donedavno bilo praktično nezamislivo.

"Dobićemo objekat kojim ćemo se mi Nikšićani svi ponostiti. Biće to dobra priča za čitav Nikšić, da živne malo grad, da se zaposli dosta ljudi", istakao je Papović.

Gradnja Doma revolucije, koji je bio zamišljen kao kulturno-informativni centar, prekinuta je 1989. zbog nedostatka novca i ukidanja samodoprinosa, tokom kojih su građani izdvajali po tri odsto.

Površina doma je oko 22.500 kvadrata, iako je planirana kvadratura zapravo bila duplo manja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније