Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

15. 01. 2020. 13:24 >> 13:24

ŽUGIĆ - LEKOVIĆ

Jačanje ekonomske saradnje sa Belgijom

Guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić razgovarao je danas sa Ivanom Lekovićem, budućim ambasadorom Crne Gore u Kraljevini Belgiji, a sastanak je organizovan u cilju priprema Lekovića za stupanje na dužnost ambasadora u Briselu.

Sagovornici su razgovarali o mogućnostima za produbljivanje ekonomske saradnje Crne Gore i Kraljevine Belgije.

Kako se navodi u saopštenju CBCG, Žugić je istakao da je ekonomska saradnja Crne Gore i Kraljevine Belgije u stalnom rastu, ne samo u oblasti robne razmjene, nego i u oblasti investicija, te da je posebno značajan stalni rast razmjene u oblasti usluga gdje Crna Gora bilježi suficit.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima potencijal za dalji razvoj i proširenje ekonomske saradnje sa Kraljevinom Belgijom, posebno u oblasti investicija. Belgijski investitori su zainteresovani za resurse koje Crna Gora posjeduje i koje treba valorizovati u narednom periodu, što može biti dobar osnov za dalje intenziviranje i unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

"Guverner je, u osvrtu na aktivnosti Centralne banke Crne Gore, ukazao da Centralna banka Crne Gore, kao članica Belgijsko-holandske konstituence ima blisku i razvijenu saradnju sa Narodnom bankom Belgije, kako na međunarodnom, tako i na evropskom nivou. Pored ekspertskih posjeta, seminara i radionica, saradnja sa Narodnom bankom Belgije se ogleda i u posebnim studijskim posjetama koje se, u cilju jačanja institucionalnih kapaciteta, dizajniraju na osnovu specifičnih potreba i prioriteta Centralne banke", ističe se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније