Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 01. 2020. 09:59 >> 10:02

PRIZNANJA OPŠTINE HERCEG NOVI

Nemanja Mikulić najbolji novski sportista

Nemanja Mikulić iz Karte kluba "Bijela" najuspješniji je sportista Herceg Novog za 2019. godinu, a najuspješniji sportski kolektiv je Plivački-vatepolo klub "Jadran Carine".

"Mladi novski karatista je uspjesima u prošloj godini zavrijedio priznanje – osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Čileu u kategoriji kadeta i na Balkanskom prvenestvu u Sloveniji u juniorskoj kategoriji, kao kadet osvojio je i prvo mjesto Svjetske karate lige za mlade u Umagu, a kao junior prvo mjesto Svjetske karate lige za mlade u Veneciji, prvak je Crne Gore i osvajač još 15 medalja na prošlogodišnjim regionalnim takmičenjima, od kojih su deset zlatne, ističe se u saopštenju Opštine Herceg Novi.

U kategoriji najuspješnijih sportista priznanja će, kako se dodaje, još dobiti i Đuro Radović, Vladan Spaić, Dimitrije Obradović (vaterpolo), Milivoj Dukić (jedrenje), Milica Tufegdžić (odbojka), Anđela Antunović (plivanje), Jovana Savković (košarka), Dilan Prašović (boks), Bojan Vulović (karate), Bogdan Seratlić (boćanje), Aleksandar Milosavljević (sportski ribolov), Filip Radulović (stoni tenis), Jelena Tomašević (triatlon), Nikola Perišić (streljaštvo) i Miomir Savić (šah).

Najuspješniji novski kolektiv je Plivački-vatepolo klub Jadran Carine.

Priznanje za najboljeg trenera pripalo je Vladimiru Gojkoviću, treneru "Jadrana" u prvom dijelu sezone i selektoru seniorske vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Za ambasadora novskog sporta u inostranstvu, odnosno najboljeg novskog sportistu koji brani boje kluba van grada, izabran je vaterpolista Miloš Šćepanović, koji je trenutno član francuskog "Marseja".

Sportski radnik godine je Ranko Boca, osnivač Stonoteniskog kluba "Novi".

Nagradu za životno djelo dobio je Fuad Agić (Fudbalski klub Igalo), a posthumno priznanje pripalo je bokserskom radniku Fehmiju Huseniju.

Plakete će biti uručene Fudbalskom klubu "Igalo" povodom 90 godina postojanja, Aleksandru Matkoviću za doprinos razvoju fudbala u Zelenici i Vaterpolo klubu "Kumbor" koji je amaterski prvak Crne Gore.

Priznanja će biti uručena i perspektivnim sportistima, mladim nadama za koje se smatra da predstavljaju budućnost sporta u našem gradu.

"Odluku o nagradama donio je žiri za dodjelu godišnjih priznanja u oblasti sporta, koji čine aktivni sportski novinari i sekretar za društvene djelatnosti i sport, a na osnovu postignutih rezultata u 2019. godini. Nagrade i plakete izabranim sportistima biće uručene 18. februara, na svečanosti u Dvorani Park", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније