Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

11. 06. 2020. 21:46 >> 21:55
20

ČUKIĆ ZA TVCG

"Beogradska propaganda dostigla neslućeni nivo"

Istoričar Slobodan Čukić ocijenio je da mediji u Srbiji sprovode agresivnu propagandu protiv Crne Gore, te da će se biti sve intenzivnija kako se budu približavali parlamentarni izbori u toj zemlji.

"Ko god ovu situaciju posmatra nepristrasno i ko je posmatra iz pozicije nezavedenosti, mora da uoči da je intenzitet kojim se beogradska propaganda odnosi prema Crnoj Gori dostigao neslućeni nivo", ocijenio je Čukić, gostujući u emisij "Zumiranje" na TVCG.

Istakao je da se, istovremeno sa medijskim udarima, parelelno započinju ekonomski udari koji se sprovode pod izgovorom i zamjenom teza, sa ispoljavanjem optužbi na račun Crne Gore.

"Suština tih poduvata, kao što je zabrana slijetanja aviona Montenegro Airlinesa na beogradski aerodrom, što je čisto jedan čin nanošenja ekonomske štete, pa kad se to uveže zajedno sa medijima, kada ta dva poduhvata posmotrite sa zajedničkim imeniocem, to sve ima obilježja neobjavljenog rata niskog intenziteta, koji se vodi po strategiji toplo-hladno, od prilike do prilike, međutim, sprovodi se kontinuirano", kazao je, između ostalog, Čukić.

On je ocijenio da je u medijima u Srbiji očigledan jezik neskrivene mržnje i frustracije napretkom Crne Gore, "svim onime što Crna Gora postiže pod ogromnim pritiskom".

Smatra da su objave u medijima uvezane sa retorikom vlasti u Beogradu.

"Mediji su pod kontrolom (predsjednika Srbije) Aleksandra Vučića. U Srbiji se o tome ne govori od juče i nema potrebe da mi tu bila šta izmišljamo", rekao je Čukić.

Istakao je uspješnu borbu naše zemlje priotiv korona virusa.

"Građanska zrelost se manifestuje konkretnim postupcima i rezultatima, a ovog puta se manifestovala jednom podrškom mjerama NKT-a koja je bila briljantna, koja je bila istinski patriotski čin. U jednom liberalno-demokratskom društvu, kakvo mi hoćemo da budemo, građanski konsenzus je temelj od koga sve počinje i na kome se sve zasniva", kazao je Čukić.

Kako je kazao, taj kapital stečen i izgrađen tokom marta, aprila i maja je ništa što nam neko može oduzeti ikakvim propagandom, "koliko god ona bila zlonamjerna".

U Srbiji su parlamentarni izbori zakazani do 21. juna, a Čukić smatra da će sadašnji odnos tamošnjih vlasti i medija trajati najmanje do izbora.

"Biće fenomenološki interesantno kako će tabloidi da nadmašuju sebe iz dana u dan, jer toliko su toga smislili da čovjeka zanima šta će sjutra da se pojavi", naveo je, između ostalog, Čukić u emisiji "Zumiranje".

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније