Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 03. 2021. 11:11 >> 11:11
6

SNP

Za krah Opšte bolnice u Pljevljima krivo bivše rukovodstvo

Stanje u Opštoj bolnici u Pljevljima je više nego alarmantno. Toj ustanovi nedostaje više od 20 ljekara specijalista, a situacija sa Kovid 19 epidemijom je sistem dovela do potpunog urušavanja, ističu u pljevaljskom SNP-u. U toj partiji smatraju da je glavni krivac bivše rukovodstvo i na lokalnom i na državnom nivou, koje nije ulagalo u ovu zdravstvenu ustanovu.

Za veoma kratko vrijeme, naglašavaju u saopštenju, promijenjeno je četiri direktora ove ustanove, a rezultati rada su poražavajući, svedeni na obično partijsko zapošljavanje koje za posljedicu ima potpuno urušavanje zdravstvenog sistema u Pljevljima.

"Potpuni krah zdravstveni sistem u Pljevljima doživljava za vrijeme pandemije COVID-19, gdje se vide svi nedostaci katastrofalnog upravljanja ovom ustanovom od direktora Erduana Lalovića. Tome svjedoče i svakodnevne optužbe građana koji su nezadovoljni raspoloživim smještajnim kapacitetima stacionara za Covid pacijente, kao i zaposlenima u tom stacionaru. U ovoj ustanovi jedino uspješno funkcioniše samo vozni park, jer bolnička vozila neprekidno odvoze pacijente u Podgoricu, Nikšić, Bar", navode u pljevaljskom SNP-u.

Kako dodaju, partijski zastupnici direktora Lalovića, ističu da je on do sada promijenio kotao u kotlarnici i nabavio nove stolice u čekaonicama. U SNP-u postavljaju pitanje da li pacijenti u 21. vijeku treba da leže u bolničkim sobama gdje nema grijanja, što je bio vema čest slučaj, ili u čekaonicama gdje nije postojalo adekvatnih uslova da se sačeka pregled.

Da je situacija u ovoj ustanovi veoma složena ukazuje i dopis ljekara o tome da su svjedoci populističkih i patetičnih objava o samo jednom ljekaru koji radi u Covid stacionaru i koji na granici svojih mentalnih i fizičkih kapaciteta, bez dana odmora, zbrinjava najteže pacijente sa svojim odabranim timom srednjeg medicinskog kadra.

"Covid pandemija traje već godinu dana, a u tom periodu Lalović nije organizovao niti jedan zajednički sastanak ljekarskog kadra. Ljekari ističu da njima nije ponuđeno da rade u COVID stacionaru, a doktorka koja tamo danonoćno radi odabrala je sebi lojalne saradanike. Nezakonite radnje direktora ove ustanove utvrdila je i Agencija za sprečavanje korupcije koja naglašava da je Opšta bolnica Pljevlja prekršila zakon tako što je u vrijeme izborne kampanje zaključila ugovore o privremenim i povremenim poslovima sa sedam lica za radna mjesta kojih nema u sistematizaciji. Branioci Lalovića krivca traže u sadašnjoj ministrici zdravlja Borovinić Bojović. Javnosti i građanima mora biti jasno da rasulo u zdrastvenom sistemu koje traje više od 30 godine nije moguće za ovako kratko vrijeme popraviti. Građani Pljevalja su svjedoci da je bivša vlast pred svake izbore u Pljevljima najavljivala izgradnju nove bolnice, kao i izgradnju stanova za zdrastvene radnike. Za sve rasulo u zdrastvenom sistemu i neblagovremeno nabavljanje vakcina odgovornost treba da snosi bivši ministar Kenan Hrapović", smatraju u SNP Pljevlja.

Pozvali su Lalovića da, ako ima imalo moralnog i ljudskog dostojanstva, a nakon svakodnevnih pritužbi sa svih strana na njegov rad i rad menadžmenta ustanove, odmah podnese ostavku.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније