Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 03. 2021. 12:33 >> 12:34
3

SNP PLJEVLJA

Lokalna vlast nesposobna i odavno nema podršku građana

Nesposobnost lokalne vlasti u Pljevljima i njena nemoć da bilo šta konkretno realizuje i uradi u najvećoj mjeri je posljedica bivše politike sistematskog urušavanja opštine od prethodne Vlade Duška Markovića, ocijenili su u SNP Pljevlja.

Lokalna vlast u Pljevljima, kako navode u saopštenju, odavno nema podršku građana Pljevalja, a to pokazuju i rezultati izbora koji su održani 30. avgusta 2020. godine, na kojima je DPS sa svojim koalicionim partnerima doživio potpuni krah.

"Suština je potpuno jasna. Lokalna vlast u Pljevljima nema više legitimitet dat od građana, a o rezultatima njihovog rada bilo bi smiješno govoriti. Vlast u Pljevljima nije stabilna, a to potvrđuje i činjenica izbjegavanja održavanja sjednica, na kojima za neke prijedloge od lokalne vlasti sigurno ne bi postojala potrebna većina. Da DPS polako, ali sigurno postaje politička prošlost, a pojedini koalicioni partneri nestaju sa političke scene potvrđuju i lokalni izbori u Nikšiću, gde je koalicija okupljena oko DPS-a osvojila manje glasova nego na parlamentarnim izborima. Pobjeda opozicije u Nikšiću, koja će imati većinu u Skupštini opštine, ubjedljivo govori da nije bio moguć oporavak prethodne vlasti sklone korupciji i lošim rezultatima", navodi se u saopštenju SNP-a.

Tvrde da lokalna vlast u Pljevljima već obmanjuje građane izjavama predsjednika Opštine Pljevlja da će se u Pljevljima u skorijoj budućnosti graditi cementara.

"Neka predsjednik opštine prvo ozvaniči početak rada drugog bloka TE, da se pohvali brojem privučenih stranih investitora da ulažu u našu opštinu, da se pohvali smanjenom nezaposlenošću, saniranim crnim ekološkim tačkama, otvori put Kosanica-Glibaći-Bobovo, pohvali dobrim radom javnih preduzeća i započetom toplifikaciom grada, kako je sve bilo i obećano pred izborne u Pljevljima", navode u SNP-u.

Poručili su da će SNP u skorijoj budućnosti biti dio buduće vlasti u Pljevljima i značajan činilac u rješavanju gorućih problema u toj opštini.

"SNP je partija koja u Pljevljima bilježi veliki trend rasta, što potvrđuje i veliki broj mladih, visoko obrazovanih ljudi koji su prepoznali ideju, vizije i ispravnost u radu partije i koji žele da u Pljevljima nastave da grade svoju karijeru i doprinesu oporavku naše opštine. Sve brojnije članstvo je dokaz da povjerenje u SNP stabilno i snažno raste, jer je SNP partija koja se bori za vladavinu prava, socijalnu jednakost, poštovanje različitosti i jednakosti među građanima", zaključuju u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније