Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 07. 2021. 14:21 >> 14:23
2

REGIONALNI VODOVOD

Jevrić smijenjen, nanio štetu veću od 190.000 eura

Odbor direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje razriješio je na današnjoj sjednici izvršnog direktora Gorana Jevrića, jer nije preduzeo potrebne mjere i radnje zbog smanjenje izdašnosti izvorišta Bolje sestre i time ugrozio snabdijevanje vodom primorja, a i nanio štetu preduzeću od preko 190.000 eura za 2020. godinu. Na njegovo mjesto imenovan je Josip Đurašković doktorant na Evropskom univerzitetu u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju predsjednika Odbora direktora Zorana Lakušića, Jevrić je razriješen zbog toga što je prekršio izvršavanje poslova i zadataka iz nadležnosti predviđenih članom 19 i 21 Statuta Društva, i nesavjesnim i nepravilnim radom nanio štetu Društvu, tako što nije preduzimao mjere i radnje na osnovu analize dostupnih podataka.

"Jevrić nije preduzeo ništa iako je znao da je izdašnost izvorišta Bolje sestre iz kojeg se snabdijevaju vodom šest primorskih opština za deceniju i po smanjena za više od 80 odsto. Nije preduzimao aktivnosti u skladu sa nadležnostima na osnovu podatka o smanjenju izdašnosti ispod projektovanog kapaciteta vodovoda i da to stanje predstavlja ozbiljnu opasnost, te da bi u turističkoj sezoni primorje moglo biti bez dovoljno količine vode. Nije adekvatno reagovao na drastičan trend pada izdašnosti vodoizvorišta Bolje sestre. Nije u potpunosti realizovao planirane finansijske obaveze čime je ostvario gubitak u iznosu od 198.847 eura za 2020. godinu", navodi se u saopštenju.

Za izvršnog direktora, Odbor direktora imenovao je Josipa Đuraškovića, doktoranta na Evropskom Univerzitetu U Beogradu. Osnovne i master studije završio je na Univerzitetu u Beogradu i stekao zvanje diplomiranog ekonomiste i master menadžera.

"U svojoj dugodišnjoj karijeri najduže je obavljao posao kao izvršni direktor Planike Montenegro d.o.o. Podgorica. Obavljao je poslove rukovodioca službe unutrašnje revizije, kao i pomoćnika izvršnog direktora u Vodovod i kanalizaciju d.o.o. Budva. Na Univerzitetu Mediteran je bio angažovan kao ekspert iz prakse na predmetima Strateški menadžment i liderstvo. Učesnik je velikog broja naučnih i stručnih konferencija, a izdao je i više naučnih radova u međunarodnim časopisima iz oblasti ekonomije i menadžmenta", navode u saopštenju Odbora, kratku biografiju Đuraškovića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније