Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Nataša Mitrović, TVCG

20. 07. 2021. 19:50 >> 19:50
2

DAMJANOVIĆ

Ministarstvo generator političkih i nacionalističkih ciljeva

Postupak razrješenja i imenovanja čelnih ljudi u obrazovnim ustanovama nije garancija izgradnje boljeg obrazovnog sistema za koji se navodno zalaže Vlada, odnosno resorno ministarstvo, smatra bivši pomoćnik ministra prosvjete Radovan Damjanović. Prema njegovom mišljenju, Ministarstvo djeluje kao generator ostvarivanja političkih i nacionalističkih ciljeva.

"Dešavanja u posljednje vrijeme to potvrđuju i time se šalje loša poruka svakom roditelju koji žele zaštititi svoje dijete od vjerskih i ideoloških indoktrinacija. Ne očekuju građani da će nova vlast na čelna mjesta postavljati simpatizere prethodne vlasti ali se izgubio svaki osjećaj i kompas u biranju na rukovodeća mjesta po kriterijumima kvaliteta, odgovornosti, poštovanja zakonitosti i ustavnosti", navodi Damjanović.

Za dekana Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnana Čirgića kadrovska rješenja Ministarstva nijesu iznenađenje.

"Samo oni koji žmure i neće da znaju mogu biti iznenađeni takvim kadrovskim rješenjima, jer je ministarka dovedena upravo da bi sprovodila takva rješenja. Kao izraziti predstavnik 'srpskog sveta' ona o Crnoj Gori misli sve ono što misli i sva vlada, misli kao i oni što su je postavili na to mjesto", naglasio je Čirgić.

Naši sagovornici opravdanom smatraju žestoku reakciju dijela javnosti povodom imenovanja novih direktora škola, pogotovo u slučaju učiteljice Rade Višnjić iz Bara.

"Ne može se ostati miran na skandalozni postupak postavljanja v.d. direkora škole osobe koja je ranije bila susprendovana zbog političke i vjerske zloupotrebe djece i veličanja ratnih zločinaca. Radi se o učiteljici Višnjić u Baru", kaže Damjanović.

Čirgić dodaje da koliko je licemjerna politika Vlade i resornog ministarstva vidi se po tome da tek imenovanu Radu Višnjić žele smijeniti ne zbog toga što javno negira tekovine Crne Gore i ustavne vrijednosti, ne zbog javne promocije četvištva, već zbog njenih privatnih fotografija.

A prema pisanjima pojedinih medija, učiteljica Višnjić razriješena je s pozicije v.d. direktorice barske osnovne škole. Tu informaciju, Javni servis u Ministarstvu nije uspio da provjeri.

Zbog imenovanja Višnjićeve, ali i ostalih kadrovskih rješenja, pokrenuta je online peticija za hitnu smjenu ministarke Bratić.

"Ministraka misli da nas sve treba kazniti što je DPS vladao 30 godina. Po njenom aršinu i odluci treba nas kazniti četničkim velikosrpskim mjerama. Sjutrašnji protest treba da bude masovan i da se pokrene povjerenje ovoj tzv. ekspertskoj Vladi", naglasio je Veljko Martinović, autor peticije.

Na hitnu smjenu ministarke Batić pozivaju i u Građanskoj inicijativi 21. maj i traže da joj se oduzme državljanstvo, ukoliko su za to Zakonom ispunjeni uslovi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније