Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 08. 2021. 12:32 >> 12:33

NPCG

Požar u NP Prokletije pod kontrolom

Požar u Nacionalnom parku Prokletije stavljen je pod kontrolu i situacija u tom zaštićenom području je normalizovana, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG).

"Na inicijativu NP Prokletije, uz koordinaciju Direktorata za zaštitu i spašavanje, u ranim jutarnjim časovima danas je organizovan zajednički sastanak svih subjekata uključenih u realizaciju aktivnosti lokalizovanja i gašenja požara u ovom zaštićenom prirodnom području", navodi se u saopštenju NPCG.

Podsjećaju, požar je prije dva dana izbio u NP Prokletije na prostornoj cjelini Trokuz-Ribljak u mjestu Horilac.

Angažovanjem svih nadležnih subjekata, požar je stavljen pod kontrolu i situacija u ovom zaštićenom području je normalizovana. Na gašenju požara od jutros je angažovano 11 lica od kojih je osam zaposlenih u NP Prokletije i troje zaposlenih u Službi zaštite i spašavanja opštine Plav uz korišćenje raspoloživih materijalno-tehničkih sredstava za gašenje požara. Takođe je od strane Direktorata za spašavanje ustupljena dadatna oprema neophodna za gašenje požara", navode iz NPCG.

Apeluju na sve korisnike prostora Nacionalnog parka da se sa najvećom pažnjom odnose prema ukupnim vrijednostima tog zaštićenog područja, kao i da izbjegavaju aktivnosti koje predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje požara.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније