Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 08. 2021. 09:27 >> 09:28

TADIĆ UPOZORIO

Promjena pravca vjetra najveća opasnost

Komandir Službe zaštite i spašavanja Nikšić Slavko Tadić upozorio je na opasnost od promjene prvca vjetra što bi, kako je ocijenio, moglo biti najveća prijetnja i opasnost po vatrogasce i građane koji pomažu u grašenju požara.

Tadić podsjeća da je danas 24. dan vatrenih stihija na teritoriji nikšićke opštine, te da je vatrogasno-spasilačka jedinica danonoćno na terenu.

"U posljednjih nekoliko dana povećano je organizovanje naših sugrađana u svojoj režiji koji gase svoja i komšijska imanja i koji ne haju na naša upozorenja na opasnosti koje ih tamo vrebaju. Veliki broj sugrađana će vikend da iskoristi na najhumaniji način. Idu da pomognu svojim vatrogascima-spasiocima! Ovim putem ih molimo da se čuvaju", poručio je Tadić.

On je apelovao na njih da nabave vojne gas maske, da sa sobom imaju flašu vode, peškir, te da se kreću u grupama i da čuvaju jedni druge.

"Životi su najvažniji, dragi sugrađani. Čuvajte ih! Upozoravamo na promjenjive pravce vjetra koja je nama, a i njima najveća opasnost", rekao je Tadić.

On kaže da će im i danas u pomoć priteći Avio-helikopterska jedinica i helikopteri Vojske Crne Gore.

Napominje da su aktivni požari u sljedećim mjestima: Grahovo, selo Pospude, Mačavare, Bratogošte, Pilatovci, Bare Budoške, Vracenovici, Pusti lisac, Bršno, Broćanac gornji i donji, Zagrad, Lukavica, Bijele poljane, Ubli čevski i Krstac.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније