Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina [ R.B. ]

24. 09. 2021. 18:38 >> 18:39

NOVI SAZIV

Maraš predsjednica Etičkog odbora

Šefica kabineta ministra unutrašnjih poslova Jelena Maraš imenovana je za predsjednicu Etičkog odbora, saopštili su iz tog resora i naveli da će se formiranjem tog odbora omogućiti depolitizacija, profesionalizacija i jačanje integriteta policijskih službenika.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) su kazali da je danas održana konstitutivna sjednica novog saziva Etičkog odbora.

Navodi se da je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović shodno Zakonu o unutrašnjim poslovima obrazovao Etički odbor, koji prati primjenu Kodeksa policijske etike.

„Etički odbor na osnovu predloga, pritužbi i predstavki građana i policijskih službenika, kao i na osnovu sopstvenih saznanja daje mišljenje da li određeno ponašanje policijskog službenika predstavlja povredu Kodeksa policijske etike“, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a su dodali da, kada utvrdi da određeno ponašanje policijskog službenika predstavlja povredu Kodeksa, Etički odbor inicira, odnosno predlaže pokretanje odgovarajućeg postupka.

"Formiranje Etičkog odbora jedna je u nizu planiranih aktivnosti na putu depolitizacije, profesionalizacije i jačanja integriteta policijskih službenika, što je jedan od prioriteta u radu MUP-a", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali da su članovi odbora predstavnici Uprave policije Marko Stanković i Svetislav Čović, predstavnik Sindikata Uprave policije Predrag Jokić, službenik MUP-a Bojan Mandić.

Kako je saopšteno, članovi su i predstavnici NVO sektora Ivana Đođić iz Građanske alijanse i Slobodan Tomašević iz Centra kreativnih vještina.

Za sekretarku Etičkog odbora izabrana je Lahira Duraković, službenica u kabinetu ministra.

“Etički odbor ohrabruje građane, civilni sektor i službenike da proaktivnim pristupom daju doprinos u procesu jačanja integriteta policijskih službenika, poručeno je sa sjednice”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније